Sikkerhetsvakt utenfor livsfare

Asher Elmaliach ble knivstukket i hjertet utenfor rutebilstasjonen i Jerusalem.

En sikkerhetsvakt ble knivstukket i hjertet ved sikkerhetskontrollen ved rutebilstasjonen i Jerusalem. (Foto: United Hatzalah)
En sikkerhetsvakt ble knivstukket i hjertet ved sikkerhetskontrollen ved rutebilstasjonen i Jerusalem. (Foto: United Hatzalah)

Tilstanden til en vakt som ble knivstukket i brystet av en palestinsk terrorist utenfor rutebilstasjonen i Jerusalem søndag er stabil. Det opplyser legene ved Shaare Zedek-sykehuset til avisen Times of Israel mandag morgen.

46 år gamle Asher Elmaliach svevde en stund mellom liv og død etter at han ble knivstukket søndag. Kniven skal ha truffet hjertet. Nå viser 46-åringen tegn til oppvåkning, men han er fortsatt bevisstløs og koblet til respirator.

En overvåkningsvideo fra busstasjonen viser hvordan gjerningsmannen Abu al-Qar’a gir sine eiendeler til sikkerhetsvakten for kontroll, før han plutselig tar fram en kniv og stikker den hardt og brutalt inn i vaktens bryst.

Den 24 år gamle terroristen forsøkte å flykte fra stedet, men ble lagt i bakken av en politimann og sivile. 24-åringen sitter nå i varetekt. Han skal ikke ha vært involvert i terror tidligere, ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Natt til mandag gjennomsøkte israelske sikkerhetsstyrker huset hans i byen Tubas i nærheten av Nablus på Vestbredden.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise