Sikkerhetsvakt utenfor livsfare

Asher Elmaliach ble knivstukket i hjertet utenfor rutebilstasjonen i Jerusalem.
En sikkerhetsvakt ble knivstukket i hjertet ved sikkerhetskontrollen ved rutebilstasjonen i Jerusalem. (Foto: United Hatzalah)
En sikkerhetsvakt ble knivstukket i hjertet ved sikkerhetskontrollen ved rutebilstasjonen i Jerusalem. (Foto: United Hatzalah)

Tilstanden til en vakt som ble knivstukket i brystet av en palestinsk terrorist utenfor rutebilstasjonen i Jerusalem søndag er stabil. Det opplyser legene ved Shaare Zedek-sykehuset til avisen Times of Israel mandag morgen.

46 år gamle Asher Elmaliach svevde en stund mellom liv og død etter at han ble knivstukket søndag. Kniven skal ha truffet hjertet. Nå viser 46-åringen tegn til oppvåkning, men han er fortsatt bevisstløs og koblet til respirator.

En overvåkningsvideo fra busstasjonen viser hvordan gjerningsmannen Abu al-Qar’a gir sine eiendeler til sikkerhetsvakten for kontroll, før han plutselig tar fram en kniv og stikker den hardt og brutalt inn i vaktens bryst.

Den 24 år gamle terroristen forsøkte å flykte fra stedet, men ble lagt i bakken av en politimann og sivile. 24-åringen sitter nå i varetekt. Han skal ikke ha vært involvert i terror tidligere, ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Natt til mandag gjennomsøkte israelske sikkerhetsstyrker huset hans i byen Tubas i nærheten av Nablus på Vestbredden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise