Sikkerhetsvakt utenfor livsfare

Asher Elmaliach ble knivstukket i hjertet utenfor rutebilstasjonen i Jerusalem.

En sikkerhetsvakt ble knivstukket i hjertet ved sikkerhetskontrollen ved rutebilstasjonen i Jerusalem. (Foto: United Hatzalah)
En sikkerhetsvakt ble knivstukket i hjertet ved sikkerhetskontrollen ved rutebilstasjonen i Jerusalem. (Foto: United Hatzalah)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tilstanden til en vakt som ble knivstukket i brystet av en palestinsk terrorist utenfor rutebilstasjonen i Jerusalem søndag er stabil. Det opplyser legene ved Shaare Zedek-sykehuset til avisen Times of Israel mandag morgen.

46 år gamle Asher Elmaliach svevde en stund mellom liv og død etter at han ble knivstukket søndag. Kniven skal ha truffet hjertet. Nå viser 46-åringen tegn til oppvåkning, men han er fortsatt bevisstløs og koblet til respirator.

En overvåkningsvideo fra busstasjonen viser hvordan gjerningsmannen Abu al-Qar’a gir sine eiendeler til sikkerhetsvakten for kontroll, før han plutselig tar fram en kniv og stikker den hardt og brutalt inn i vaktens bryst.

Den 24 år gamle terroristen forsøkte å flykte fra stedet, men ble lagt i bakken av en politimann og sivile. 24-åringen sitter nå i varetekt. Han skal ikke ha vært involvert i terror tidligere, ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Natt til mandag gjennomsøkte israelske sikkerhetsstyrker huset hans i byen Tubas i nærheten av Nablus på Vestbredden.

Forrige artikkelDagbladet tar avstand fra akademisk boikott av Israel
Neste artikkelLike foran øynene på de norske journalistene bryter palestinerne folkeretten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.