13 selvmordsterror-angrep stanset det siste året

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet har stanset over fire hundre terrorangrep i 2017.

PA-topp Jibril Rajoub sier på TV at han er stolt av terroristene som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere i høst. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
PA-topp Jibril Rajoub sier til palestinsk tv at han er stolt av palestinske terrorister som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere. (Skjermdump fra PMW/YouTube)

Søndag 24. desember la Shin Bet fram statistikk for 2017 fram for Knessets utenriks- og forsvarskomité. Sikkerhetstjenesten har forhindret over 400 terrorangrep, inkludert 13 selvmordsterrorangrep og 8 kidnappinger, fortalte Nadav Argaman.

– Den relative roen vi opplever skjuler at Hamas forsøker alt de kan på å gjennomføre terrorangrep, la Shin Bet-sjefen til.

I 2017 har Shin Bet registrert 54 gjennomførte terrorangrep, en kraftig nedgang mot 108 terrorangrep i 2016. I 2016 stanset Shin Bet 344 terrorangrep.

Shin Bet opplyser også at de har stanset 1100 potensielle angrep fra solo-terrorister i 2017, en oppgang fra 400 stansede angrep i 2016. Disse tallene er mer uklare, da de inkluderer reaksjoner mot hva palestinsk ungdom har skrevet på sosiale medier – og ikke alle disse ville nødvendigvis ført til et voldelig angrep. At et angrep blir forhindret betyr ikke bare en arrestasjon, men det kan også være å konfrontere en potensiell angriper på sosiale medier eller i form av bekymringssamtaler.

Palestinske selvstyremyndigheter gir jevnlig hyllest av terror og månedlig stor økonomisk belønning.

Forrige artikkelPalestinske selvstyremyndigheter oppfordrer til selvmordsbombinger
Neste artikkelBør Magnus Carlsen bli medskyldig i grov diskriminering?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.