Iran rekrutterte palestinske terrorister

Tre palestinere samarbeidet med iransk etterretning om å utføre terrorangrep i Israel.

Muhammad Maharma (t.v.) og Bahar Maharmeh er to av de tre som er siktet i saken. (Foto: Shin Bet)
Muhammad Maharma (t.v.) og Bahar Maharmeh er to av de tre palestinerne som er siktet i saken. (Foto: Shin Bet)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sa onsdag at de har avslørt iranske etterretningsagenter som opererer på Vestbredden. Tre palestinere er arrestert, blant dem den hovedmistenkte, den 29 år gamle dataingeniøren Mohammed Maharmeh fra Hebron, skriver Ha’aretz.

– Shin Bet og IDF har avslørt og stanset et terrornettverk på Vestbredden. Det ble styrt av iransk etterretning, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Ifølge Shin Bet skal Mohammed ha blitt rekruttert av iransk etterretning gjennom et familiemedlem, Bahar Maharmeh, som bor i Sør-Afrika. Shin Bet sier iransk etterretning ofte bruker Sør-Afrika som en arena for å lokalisere, rekruttere og styre sine agenter i kampen mot Israel.

Mohammed Maharmeh skal ha besøkt Sør-Afrika i 2015, etter å ha blitt rekruttert av slektningen. Bahar skal også ha introdusert Mohammed for iranske agenter ved flere anledninger. Noen av dem kom fra Teheran.

Etterforskningen til Shin Bet avslørte at Mohammed hadde fått ulike oppdrag som skulle tilrettelegge for terrorangrep mot israelske mål. Oppdraget gikk blant annet ut på å rekruttere en selvmordsbomber. En annen oppgave var å rekruttere en terrorcelle som skulle utføre terrorangrep med skytevåpen.

– Dette er ikke første gang Iran står bak noe slikt. De prøver på forskjellige måter å angripe staten Israel. Jeg er glad for at Shin Bet og vår etterretning har lykkes i å forhindre disse forsøkene, forteller Netanyahu.

Mohammed skal ifølge Shin Bet også ha blitt bedt om å åpne en databutikk, som skulle fungere som et skalkeskjul for innsamling av informasjon. Iran skal ha tilbudt å gi ham opplæring i eksplosiver og foreslo at han rekrutterte en israelsk araber til å ta bilder av potensielle mål inne i Israel.

Mohammed Maharmeh rekrutterte to medhjelpere i Hebron, Nur Maharmeh og Diaa Sarahana, som begge er 22 år gamle. De gikk begge med på å opprette en terrorcelle med støtte fra Iran. Som en takk for rekrutteringen av de to terroristene fikk Mohammed Maharmeh 65.000 kroner fra Iran.

Nå er han siktet for å ha kontakt med en fiendtlig organisasjon, for å ha mottatt fiendtlig pengestøtte og for å ha arrangert ulovlige forsamlinger. Nur Maharmeh er siktet for å konspirere om å bli med i en ulovlig organisasjon og Diaa Sarahana er siktet for forsøk på å bli med i en ulovlig organisasjon.

– Jeg vil understreke at Iran bruker terrorisme som et våpen mot Israel, ikke bare gjennom å støtte terrororganisasjoner som Hamas og Islamsk jihad, men også gjennom forsøk på å organisere terrorangrep inne på israelsk territorium, sier Netanyahu om planene som nå er blitt avslørt.

Forrige artikkelSannheten om den blåøyde palestinske propagandaaktivisten
Neste artikkelNTB formidler falskt bilde av ny Jerusalem-lov
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.