Seksbarnsfar skutt og drept av palestinske terrorister

– Terroristene rammet en førstehjelpsarbeider som hadde viet sitt liv til å hjelpe mennesker uavhengig av deres bakgrunn, sier Israels opposisjonsleder Isaac Herzog.

Rabbiner Raziel Sheva (innfelt) ble drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar 2018. (Foto: Magen David Adom)
Rabbiner Raziel Sheva (innfelt) ble drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar 2018. (Foto: Magen David Adom)

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Litt før klokken 20:00 lokal tid tirsdag kveld 9. januar 2018 ble rabbiner Raziel Shevach (35) beskutt fra en passerende bil mens han kjørte bilen sin i nærheten av byen Nablus på Vestbredden.

Shevach ble truffet i nakken, men klarte å ringe kona for å be henne ringe etter ambulanse, skriver Times of Israel.

Sivile og militære ambulanser kom til stedet og forsøkte å stanse blødningene før de kjørte ham til sykehuset i Kfar Saba, der han ble erklært død.

Israelske medier omtaler skytingen som et terrorangrep.

– Han ble drept av en foraktelig terrorist, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Raziel Shevach etterlater seg kone og seks barn. Han jobbet som frivillig i redningstjenesten Magen David Adom og organisasjonen Chevra Kadisha (som arbeider for å gi dødsofre en skikkelig gravferd etter jødisk tradisjon).

– Han var en sjelden kombinasjon av dyktig student og en person hengitt til Gud, en som var god mot alle som var rundt ham, sier en venn som er gjengitt i Ha’aretz.

– Terroren stanser ikke ett øyeblikk, og denne gangen er offeret en førstehjelparbeider som viet sitt liv til å hjelpe medmennesker, uavhengig av deres bakgrunn. Vi vil kjempe og seire, vi vil forfølge og straffe, vi vil trøste og sørge, sammen med hans kone og hans seks barn og familie. Må hans minne være velsignet, sier Israels opposisjonsleder Isaac Herzog.

Forrige artikkelPalestinerne betalte 2,9 milliarder kroner til fanger og deres familier
Neste artikkelNy Tid inviterer deg til frokost servert med ekspert i antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.