Seksbarnsfar skutt og drept av palestinske terrorister

- Terroristene rammet en førstehjelpsarbeider som hadde viet sitt liv til å hjelpe mennesker uavhengig av deres bakgrunn, sier Israels opposisjonsleder Isaac Herzog.
Rabbiner Raziel Sheva (innfelt) ble drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar 2018. (Foto: Magen David Adom)
Rabbiner Raziel Sheva (innfelt) ble drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar 2018. (Foto: Magen David Adom)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Litt før klokken 20:00 lokal tid tirsdag kveld 9. januar 2018 ble rabbiner Raziel Shevach (35) beskutt fra en passerende bil mens han kjørte bilen sin i nærheten av byen Nablus på Vestbredden.

Shevach ble truffet i nakken, men klarte å ringe kona for å be henne ringe etter ambulanse, skriver Times of Israel.

Sivile og militære ambulanser kom til stedet og forsøkte å stanse blødningene før de kjørte ham til sykehuset i Kfar Saba, der han ble erklært død.

Israelske medier omtaler skytingen som et terrorangrep.

– Han ble drept av en foraktelig terrorist, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Raziel Shevach etterlater seg kone og seks barn. Han jobbet som frivillig i redningstjenesten Magen David Adom og organisasjonen Chevra Kadisha (som arbeider for å gi dødsofre en skikkelig gravferd etter jødisk tradisjon).

– Han var en sjelden kombinasjon av dyktig student og en person hengitt til Gud, en som var god mot alle som var rundt ham, sier en venn som er gjengitt i Ha’aretz.

– Terroren stanser ikke ett øyeblikk, og denne gangen er offeret en førstehjelparbeider som viet sitt liv til å hjelpe medmennesker, uavhengig av deres bakgrunn. Vi vil kjempe og seire, vi vil forfølge og straffe, vi vil trøste og sørge, sammen med hans kone og hans seks barn og familie. Må hans minne være velsignet, sier Israels opposisjonsleder Isaac Herzog.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise