USAs ambassadør i Israel vet hvorfor det ikke er fred

Hva skjer etter at en israelsk seksbarnsfar er drept?

David M. Friedman, USAs ambassadør i Israel. (Foto: Matty Stern, U.S. Embassy Tel Aviv, flickr)
David M. Friedman, USAs ambassadør i Israel. (Foto: Matty Stern, U.S. Embassy Tel Aviv, flickr)

Tirsdag 9. januar ble en israelsk seksbarnsfar skutt og drept av palestinske terrorister.

Hva skjer etter at en israelsk seksbarnsfar er drept? spurte MIFF på Facebook-siden samme kveld. Vi ga fire svar:

1) I stedet for at terroristene blir meldt til politiet, blir de nå mest sannsynlig skjult av noen.

2) Etter at drapsmennene er tatt, vil de bli hyllet og deretter rikt økonomisk belønnet resten av livet.

3) Belønningen vil bli finansiert fra Norge.

4) De etterlatte barna vil få høre i all framtid hva DE må gjøre for å skape fred.

Med mindre informasjon om arrestasjoner er holdt tilbake av hensyn til etterforskningen, fortsetter fortsatt israelske sikkerhetsstyrker jakten på angriperne. Terroristene får med andre ord hjelp til å holde seg skjult. Angrepet bærer preg av å være gjennomført av en dyktig terrorcelle, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Etter drapet har både Hamas og Fatah gitt, ikke kondolanser til småbarnsfamilien som mistet sin far, men ære til drapsmennene. Blir de tatt i live, vil de etter all sannsynlighet få livstidsdom i israelsk fangenskap. Det sikrer dem belønning på 23.500 kroner i måneden fra palestinske selvstyremyndigheter, fem ganger høyere enn gjennomsnittlig månedslønn på Vestbredden. 7 prosent av palestinernes budsjett går til utbetalinger til fanger og deres familier, og Norge er en stor bidragsyter til den palestinske økonomien.

David M. Friedman, USAs ambassadør i Israel, vet hvorfor det ikke er fred.

Etter terrorangrepet skrev han på Twitter: «En israelsk seksbarnsfar ble i går kveld drept i kaldt blod av palestinske terrorister. Hamas gir ros til drapsmennene og palestinske selvstyremyndigheter vil gi dem økonomisk belønning. Du trenger ikke lete videre etter forklaring på hvorfor det ikke er fred.»

Forrige artikkelEn fullstendig ensidig mediedekning rettet inn mot å «forstå» palestinernes raseri er livsfarlig
Neste artikkel«JEG ANGRER!»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.