Plasserte bombe ved jødisk helligdom

Josefs grav i Nablus. (Illustrasjonsfoto: www.keveryosef.co.il, via jpost.com)
Josefs grav i Nablus er et populært sted for jødiske pilegrimer. (Illustrasjonsfoto: www.keveryosef.co.il, via jpost.com)

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Den israelske hæren utførte en kontrollert sprenging av en mobilstyrt bombe som tilsynelatende var plassert av palestinere ved inngangen til det hellige stedet Josefs graf i Nablus. Bomben ble oppdaget like før 1000 jødiske pilegrimer skulle besøke stedet tirsdag 16. januar, skriver Times of Israel.

Den kontrollerte sprengingen skal ikke ha ført til noe betydelig skade og pilegrimsferden til helligdommen fortsatte som planlagt, ifølge forsvaret.

De rundt 1000 jødiske pilegrimene ble transportert til Josefs grav, som man tror er gravstedet til den bibelske patriarken, under beskyttelse av soldater.

Da pilegrimene var i ferd med å forlate stedet, ble de angrepet av lokale innbyggerne, som kastet steiner mot de israelske styrkene og bussene. Ingen personer ble skadet, men flere busser ble rammet av steinene.

En palestiner skal være arrestert i forbindelse med bråket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke uvanlig at jødiske pilegrimer blir angrepet når de besøker Josefs grav. Tidligere har pilegrimer blitt angrepet med steiner, molotov-coctails og rifleskudd. Derfor må alle pilegrimer, enten de er israelere eller utenlandske statsborgere, ha militæreskorte når de skal besøke helligdommen.

I oktober 2015 satte palestinske demonstranter fyr på den jødiske helligdommen. Den ble restaurert og gjenåpnet et par uker senere.

Graven til patriarken Josef, rett utenfor den arabiske byen Nablus. (Foto: Jay Williams, flickr.com)
Graven til patriarken Josef, rett utenfor den arabiske byen Nablus. (Foto: Jay Williams, flickr.com)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag