Israelske styrker slo tilbake mot Raziel Shevachs drapsmenn

Terroristene skjulte seg i Jenin på Vestbredden.

Seksbarnsfaren Raziel Shevach ble skutt og drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar. (Foto: Privat)
Seksbarnsfaren Raziel Shevach ble skutt og drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar. (Foto: Privat)

Natt til torsdag 18. januar rykket israelske spesialstyrker inn i den palestinske byen Jenin på Vestbredden. Målet var å arrestere terroristene som drepte seksbarnsfaren Raziel Shevach 9. januar. Israelsk etterretning hadde funnet fram til hvilken bygning terroristene holdt seg skjult.

Terroristen Ahmed Nasser Jarrar ble drept i skuddveksling med de israelske styrkene, melder Ha’aretz. Ifølge palestinske medier er han sønn av en Hamas-terrorist som ble drept av israelske styrker for 16 år siden under den andre intifadaen, skriver Times of Israel.

– Hvis han ble martyr, så er det godt for ham, sier moren til terroristen. Hamas melder nå at den drepte var medlem av deres Qassam-styrker. «Han ble martyr i en heltemodig kamp for Qassam-brigadene,» skriver Hamas.

En annen antatt deltaker i terrorangrepet 9. januar og andre palestinere ble arrestert. To israelske soldater ble skadet i operasjonen, en av dem alvorlig. Flere hundre palestinere i området konfronterte de israelske styrkene med eksplosiver, steiner og skyting.

Oppdatering 19. januar: Israelske medier melder nå at Ahmed Nasser Jarrar fortsatt er i live og på frifot. Hans identitet ble forvekslet med en annen palestiner som ble drept under operasjonen i Jenin 18. januar.

 

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Forrige artikkel– Palestinere plyndrer og ødelegger kulturminner på Vestbredden på samme måte som IS gjorde i Irak og Syria
Neste artikkelKommer du til Oslo Konserthus 29. april, kan det bli sekssifret gave til Shaare Zedek-sykehuset i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.