Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Iranske spioner i Tyskland overvåket Israels ambassade og jødiske barnehager

Dette er ett av stedene politiet oppsøkte i jakten på de ti iranerne. (Foto: Skjermdump fra Youtube/Kan)
Dette er ett av stedene politiet oppsøkte i jakten på de ti iranerne. (Foto: Skjermdump fra Youtube/Kan)
Israels ambassadør i Tyskland advarer Europa mot det iranske regimets aktiviteter.

Tidlig om morgenen tirsdag 16. januar gikk tysk politi til aksjon flere steder i Tyskland for å arrestere ti iranerne som er mistenkt for spionasje. Det skrev Times of Israel med det tyske ukemagasinet Focus som kilde.

Politiet gjennomsøkte flere private hjem og virksomheter, men klarte ikke å finne noen av de ettersøkte personene. I stedet gjorde politiet flere beslag, blant annet av datamaskiner.

Ifølge Focus sto det på arrestordren at iranerne er mistenkt for å være medlemmer i Al-Quds-styrken, som er en del av Irans revolusjonsgarde.

Den tyske kringkastingsorganisasjonen Deutsche Welle skrev på tirsdag at myndighetene mistenker iranerne for å ha spionert på personer og institusjoner «på vegne av en etterretningsenhet med forbindelse til Iran».

Tysk politi beslagla datamaskiner. (Foto: Skjermdump fra Youtube/Kan)
Tysk politi beslagla datamaskiner. (Foto: Skjermdump fra Youtube/Kan)

Onsdag 17. januar skrev Times of Israel i en ny artikkel at den tyske journalisten Josef Hufelschulte, fra det tyskspråklige ukemagasinet Focus, samme dag hadde fortalt til den israelske tv-kanalen Kan at de iranske spionene hadde overvåket og samlet informasjon om Israels ambassade i Berlin, og om det lokale jødiske miljøet, inkludert jødiske barnehager.

Stefan Biehl, talsmann for de tyske påtalemyndighetene, ville overfor Associated Press ikke kommentere opplysningene fra Focus om at de mistenkte hadde spionert på jøder og israelere.

Nyhetsanker Geula Even i studio og reporter Antonia Yamin i Berlin. (Foto: Skjermdump fra Youtube/Kan)
Nyhetsanker Geula Even Saar i studio og reporter Antonia Yamin i Berlin. (Foto: Skjermdump fra Youtube/Kan)

Arrestordren på iranerne skal ha blitt utstedet etter at påtalemakten fikk tips fra den tyske etterretningstjenesten. Den omfattende etterforskningen skal ha pågått i to måneder.

TV-kanalen Kan meldte tirsdag at den israelske etterretningstjenesten Mossad hadde delt  viktig etterretningsinformasjon om de iranske agentene og deres aktiviteter med kolleger i den tyske etterretningstjenesten.

Ifølge Kan hadde iranerne forsøkt å rekruttere ikke-iranske sjia-muslimer – hovedsakelig personer med europeisk statsborgerskap – med den hensikt å etablere en terrorcelle som skulle gjennomføre terrorangrep på det europeiske kontinent.

Israels ambassadør i Tyskland, Jeremy Issacharoff. (Foto: Skjermdump fra Youtube/Kan)
Israels ambassadør i Tyskland, Jeremy Issacharoff. (Foto: Skjermdump fra Youtube/Kan)

– Denne affæren bør være en vekker – ikke bare for Tyskland – men for hele Europa, sier Jeremy Issacharoff, Israels ambassadør i Tyskland.

– Det er på tide at tyskere og europeere forstår hva som skjuler seg bak de siste månedenes iranske smil, la han til.

 

Dette er tv-stasjonen Kans reportasje sendt tirsdag 16. januar om de iranske spionene i Tyskland.

 

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart