Skulle drepe Israels forsvarsminister

Shin Bet avverget et attentatforsøk mot Avigdor Lieberman.

Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)
Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)

Israelske sikkerhetsstyrker har arrestert medlemmer av en terrorcelle fra gruppen Islamsk jihad, som hadde planer om å drepe forsvarsminister Avigdor Lieberman med en veibombe, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Dette er andre gang på få år at sikkerhetstjenesten Shin Bet har avdekket planer om å drepe Lieberman, som bor i bosetningen Nokdim i Gush Etzion.

Seks personer skal ha vært involvert i attentatplanene, som gikk ut på sprenge en bombe under Liebermans bil når han kjørte på Vestbredden.

Ifølge Shin Bet var terrorplanene i en tidlig startfase. Cellen skal ha forsøkt å få hjelp og eksplosiver fra Gaza. Muhammad Ali Ibrahim al-Askara (32) og Awad Mahmoud al-Asakra (25) er av israelske medier identifisert som lederne av terrorcellen. Begge har vært involvert i terror-aktiviteter tidligere.

Shin Bet skal også ha pågrepet en annen terrorcelle fra Palestinsk Islamsk Jihad, som hadde planer om å skyte israelske soldater og sivile israelere.

Muhammad Ali Ibrahim al-Askara og Awad Mahmoud al-Asakra ledet terrorcellen. (Foto: Shin Bet)
Muhammad Ali Ibrahim al-Askara og Awad Mahmoud al-Asakra skal ha ledet terrorcellen. (Foto: Shin Bet)
Forrige artikkelUrolig helg langs Gazastripen
Neste artikkelHvem nører mest opp under hat mot Israel – svensk eller norsk tekst-tv?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -