To drept og to alvorlig skadet

To unge israelere er døde etter en påkjørsel fredag. Flere andre skal være skadet. (Foto: Magen David Adom)
To israelere er døde etter et terrorangrep fredag. To andre er alvorlig skadet. (Foto: Magen David Adom)

En palestiner kjørte fredag på fire unge israelere. To av israelerne ble drept mens to andre ble alvorlig skadet. Hendelsen skjedde utenfor den israelske bosetningen Mevo Dotan på Vestbredden, skriver Times of Israel.

Det israelske militæret bekrefter fredag ettermiddag at det dreier seg om et terrorangrep. Alle de fire ofrene skal være soldater som gikk langs veien, da den palestinske sjåføren kjørte på dem med vilje.

To av dem ble erklært død på stedet, mens de andre ble fraktet til sykehus med helikopter. Gjerningsmannen, som er identifisert som 26 år gamle Ala Qabha fra Vestbredden, ble skadet i angrepet og fraktet til sykehus.

Han ble i april i fjor løslatt etter å ha sittet 17 måneder i israelsk fengsel.

Palestinske grupper på Gazastripen og Vestbredden har oppfordret til å gjøre dagen i dag til en «dag med raseri», for å markere at det er 100 dager siden USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

Hamas har gått ut og hyllet terrorangrepet som kostet to israelere livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Det israelske militæret undersøker bilen som traff de unge israelerne. (Foto: Magen David Adom)
Det israelske militæret undersøker bilen som traff de fire israelske soldatene. (Foto: Magen David Adom)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag