To drept og to alvorlig skadet

En palestiner kjørte på fire israelske soldater i et terrorangrep.

To unge israelere er døde etter en påkjørsel fredag. Flere andre skal være skadet. (Foto: Magen David Adom)
To israelere er døde etter et terrorangrep fredag. To andre er alvorlig skadet. (Foto: Magen David Adom)

En palestiner kjørte fredag på fire unge israelere. To av israelerne ble drept mens to andre ble alvorlig skadet. Hendelsen skjedde utenfor den israelske bosetningen Mevo Dotan på Vestbredden, skriver Times of Israel.

Det israelske militæret bekrefter fredag ettermiddag at det dreier seg om et terrorangrep. Alle de fire ofrene skal være soldater som gikk langs veien, da den palestinske sjåføren kjørte på dem med vilje.

To av dem ble erklært død på stedet, mens de andre ble fraktet til sykehus med helikopter. Gjerningsmannen, som er identifisert som 26 år gamle Ala Qabha fra Vestbredden, ble skadet i angrepet og fraktet til sykehus.

Han ble i april i fjor løslatt etter å ha sittet 17 måneder i israelsk fengsel.

Palestinske grupper på Gazastripen og Vestbredden har oppfordret til å gjøre dagen i dag til en «dag med raseri», for å markere at det er 100 dager siden USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

Hamas har gått ut og hyllet terrorangrepet som kostet to israelere livet.

Det israelske militæret undersøker bilen som traff de unge israelerne. (Foto: Magen David Adom)
Det israelske militæret undersøker bilen som traff de fire israelske soldatene. (Foto: Magen David Adom)
Forrige artikkelIsraels første åpent homofile ordfører
Neste artikkelPå dette luksushotellet bodde PAs representanter. Pris: 110.000,- kroner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.