Firebarnsfar drept i terror i Gamlebyen

Terroristen hadde fått tillatelse til å besøke Jerusalem for å se etter jobb.

Adiel Kolman. (Foto: Privat, via ynetnews.com)
Adiel Kolman. (Foto: Privat, via ynetnews.com)

En terrorist knivstakk en israelsk mann i det muslimske kvarter i Gamlebyen i Jerusalem søndag. Offeret døde senere på kvelden, skriver Times of Israel.

Den drepte er senere identifisert som firebarnsfaren Adiel Kolman.

Gjerningsmannen ble skutt av israelsk politi og døde på stedet, opplyser den israelske sikkerhetsministeren Gilad Erdan. Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet skal terroristen være den 28 år gamle tobarnsfaren Abd al-Rahman Bani Fadel, fra den palestinske byen Aqraba utenfor Nablus på Vestbredden.

Han skal ha hatt tillatelse til å besøke Jerusalem for å se etter jobb.

Denne kniven ble brukt i angrepet. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet. (Foto: Det israelske politiet)
Denne kniven ble brukt i angrepet. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet. (Foto: Det israelske politiet)

Deler av Gamlebyen ble stengt av etter angrepet. Offeret, som skal være i 30-årene, ble knivstukket flere ganger i overkroppen. Han ble fraktet til Shaare Zedek Medical Center i Jerusalem med livstruende skader.

Han døde av skadene etter flere timer på operasjonsbordet. Flere israelske medier skriver at den drepte mannen skal ha jobbet som sikkerhetsvakt.

Ambulansepersonellet måtte ta i bruk i et spesialkjøretøy for å få fraktet den hardt skadde israeleren ut fra de trange gatene i Gamlebyen.

Angrepet skal ha skjedd i Haigai-gaten i Det muslimske kvarter. Det er det største av fire kvarterer av Gamlebyen i både areal og folketall.

Fredag ble to israelske soldater drept og to alvorlig skadet i et terrorangrep på Vestbredden. En palestinsk mann kjørte på en gruppe israelske soldater.

Forrige artikkelPå dette luksushotellet bodde PAs representanter. Pris: 110.000,- kroner
Neste artikkelNå kan du bestille jubileumsboken Førti år i forsvar for Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -