Israelsk soldat drept av marmorblokk kastet fra tredje etasje

IDF forfremmet Ronen Lubarsky til sersjant etter hans død.

Ronen Lubarsky. (Foto: Facebook)
Ronen Lubarsky ble torsdag morgen truffet i hodet av en marmorblokk og døde lørdag. (Foto: Facebook)
GRIP SJANSEN!
De nye som blir medlem og betaler kontingent innen 31. mars mottar boken Hvorfor Israel? (verdi 298,-) som gratis premie. Ta to minutt, klikk her og registrer deg nå.

Den 20 år gamle israelske elitesoldaten Ronen Lubarsky fra Rehovot døde lørdag av skadene han fikk da en tung marmorblokk ble kastet på ham mens han og en gruppe soldater torsdag morgen var på oppdrag for å arrestere mistenkte palestinske terrorister på Vestbredden. Det meldte Times of Israel lørdag kveld.

Ifølge IDF ble marmorblokken kastet ned på soldatene fra taket av en tre-etasjers bygning i flyktningeleiren Al-Amari i nærheten av Ramallah. Lubarsky skal ha hatt på seg hjelm da han ble truffet. Han ble innlagt på intensivavdelingen på Hadassah-sykehuset i Jerusalem.

Soldatene var ute for å arrestere medlemmer av en palestinsk terrorcelle som har stått bak skyteangrep og var basert på etterretningsinformasjon innhentet i samarbeid med Israels sikkerhetstjeneste Shin Bet.

Ett medlem av cellen ble arrestert under aksjonen og to andre ble tatt senere på dagen, opplyste IDF.

– På sabbat mistet vi Duvdevan-soldaten, sersjant Ronen Lubarsky, som ble kritisk såret under en aksjon for å arrestere ettersøkte mistenkte. Duvdevan, en av våre elitestyrker, gjennomfører hver natt mange arrestasjoner i en endeløs krig, sa forsvarsminister Avigdor Lieberman lørdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu sendte også kondolanser til Lubarskys familie.

– Våre sikkerhetsstyrker vil få tak i terroristen og den israelske stat vil stille ham for retten, sa Netanyahu.

--- Artikkelen fortsetter under annonsen ---

President Reuven Rivlin sa han hadde snakket med Lubarskys foreldre på fredag mens sønnen kjempet for livet på sykehuset.

– I dag gjør det svært vondt å måtte sende sympatierklæringer idet vi tar del i denne store tragedien, sa Rivlin på lørdag i en en kommentar formidlet gjennom talspersonen.

Presidenten takket soldatene og offiserene i Ronens avdeling for at de hver natt drar ut på oppdrag for å beskytte israelere slik at de kan fortsette dagliglivet i trygghet.

På torsdag sverget Lieberman på at angriperen vil bli tatt. – Vi ser på hendelsen med største alvor, skrev han på Twitter.

– Den avskyelige terroristen som skadet [soldaten] vil ikke finne hvile. Det blir ikke lenge til vi tar ham, død eller levende, sa Lieberman.

Ifølge IDF ble det ikke løsnet skudd mot angriperen fordi han ikke kunne identifiseres. Han er fortsatt på frifot.

IDF meldte også om at soldatene kjenner til faren for å bli rammet av gjenstander som kastes på dem. Det har tidligere vært mange slike episoder i flyktningeleirene. Nesten hver gang israelske soldater går inn i en leir på Vestbredden kaster palestinere gjenstander på dem, inkludert vaskemaskiner, kjøleskap og tunge møbler, ifølge IDF.

Ronen Lubarsky ble gravlagt natt til søndag.

DEL
Forrige artikkelMads Gilbert tar faktisk HELT feil
Neste artikkel– En tabbe å trekke seg ut av Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.