Tusenvis tilbrakte natten i bomberom

Granat- og rakettangrepene mot Israel fortsatte gjennom natten.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel. (Arkivfoto: IDF)

Tusenvis av israelere måtte tilbringe natt til onsdag i bomberom, etter at terrorister på Gazastripen fortsatte granat- og rakettangrepene mot Israel gjennom hele natten. Rundt 40 raketter og granater ble avfyrt fra midnatt og frem til onsdag morgen, skriver den israelske nettavisen Times of Israel.

Ifølge det israelske forsvaret ble flere av rakettene og granatene skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, men de fleste landet i ubefolkede områder. Et bolighus i Eshkol-regionen ble truffet, men ingen var til stede da det smalt.

I tillegg traff fragmenter fra en rakett som ble skutt ned av Iron Dome et sportsanlegg i Netivot. Anlegget ble skadet, men ingen personer kom fysisk til skade. En kvinne som befant seg i nærheten ble behandlet for sjokk.

Denne videoen viser en kraftig røyksky som kommer fra området:

I løpet av tirsdagen ble det avfyrt rundt 100 granater og raketter mot Israel fra terrorister på Gazastripen. Det er det største angrepet siden Gaza-krigen i 2014. Det israelske forsvaret svarte på angrepene med å bombe en rekke mål tilhørende Hamas og Islamsk jihad på den palestinske enklaven.

– Ikke siden Operation Protective Edge [Gaza-krigen i 2014] har vi vært så på terskelen til krig. Vi ønsker det ikke, og den andre siden ønsker det heller ikke, men vi har våre røde linjer, sier etterretningsminister Yisrael Katz.

Raketter og granater har rammet det meste av Israel langs Gazastripen. (Illustrasjon: IDF)
Rundt 100 raketter og granater ble skutt mot Israel fra Gazastripen på tirsdag. (Illustrasjon: IDF)

Til tross for den spente situasjonen i Sør-Israel holder skolene åpent onsdag.

Det har vært rapporter om at Egypt har forhandlet frem en våpenhvile mellom islamistene på Gazastripen og Israel, uten at det er blitt bekreftet. Men onsdag formiddag er det ikke kommet meldinger om noen nye angrep.

Flere av granatene som ble brukt i angrepene skal ifølge det israelske forsvaret være Iran-produserte granater som er blitt smuglet til Gazastripen.

En granat eksploderte utenfor et bolighus i det sørlige Israel, men huset var tomt da angrepet skjedde. (Foto: Israelsk politi)
En granat eksploderte utenfor et bolighus i det sørlige Israel, men huset var tomt da angrepet skjedde.
Forrige artikkelOver 70 granater og raketter skutt mot Israel
Neste artikkelHan er Israels rikeste person
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.