Kjemper mot flammene etter nye «terror-drager»

Det brenner kraftig flere steder i det sørlige Israel.

De kraftige brannene som dragene forårsaker, har så langt ikke kostet menneskeliv, men har gått hardt utover dyrelivet.
De påsatte brannene fra Hamas har svidd av 30 kvadratkilometer med landbruksområder, skog og mark i Israel.
GRIP SJANSEN!
De nye som blir medlem og betaler kontingent innen 31. mars mottar boken Hvorfor Israel? (verdi 298,-) som gratis premie. Ta to minutt, klikk her og registrer deg nå.

Brannmannskaper i Israel kjemper tirsdag mot flere store branner i nærheten av Gaza-grensen. Brannene er forårsaket av palestinske «terror-drager», drager og heliumsballonger som frakter med seg brannfakler over grensen. Disse setter fyr på israelske landbruksområder, skog og mark.

To store branner brøt ut nær kibbutzen Nir Am nordøst for Gazastripen. En tredje brann er meldt i området rundt Moshav Netiv Ha’asara, nord for Gazastripen. Store styrker bidrar i slukningsarbeidet, skriver Times of Israel.

Totalt har rundt 17.500 mål blitt rammet i over 250 branner i løpet av de to siste månedene. Brannene har forårsaket skader for millioner av kroner.

En video fra tirsdagens brann, som er filmet av en student, viser hvor fort flammene sprer seg i det tørre gresset før brannmannskapene ankommer:

Brannmannskaper, soldater og lokale innbyggere har nærmest daglig måtte kjempe mot branner i området langs Gaza-grensen etter «terror-drager».

Brannene har også rasert dyrelivet, særlig i naturreservater, sier økologer.

--- Artikkelen fortsetter under annonsen ---

På søndag varslet statsminister Benjamin Netanyahu om at regjeringen vil kompensere de som er blitt påført tap av palestinernes brannstifting ved å holde tilbake midler som etter planen skulle overføres til de palestinske selvstyremyndighetene (PA).

DEL
Forrige artikkelProfessor ved Forsvarets høgskole: – Israels angrep på iranske stillinger «virker konfliktdempende»
Neste artikkelFotballkampen mellom Argentina og Israel avlyst etter palestinske trusler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.