Bolighus truffet av rakett – fire skadet

En rakett landet inne i et boligområde i byen Sderot. (Foto: Det israelske politiet)
Flere hundre raketter har truffet Israel i år. I sommer ble et bolighus i Sderot truffet. Fire personer ble skadet. (Foto: Det israelske politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fire israelere ble lettere og moderat skadet da en rakett fra Gazastripen traff boligen deres i Sderot lørdag kveld. 52 år gamle Aharon Bucharis, hans kone og deres to døtre på 14 og 15 år ble alle fraktet til sykehuset i Ashkelon, skriver Ha’aretz.

Familien sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om den innkommende raketten, slik at de hadde mulighet til å løpe i bomberom.

I løpet av lørdagen ble det skutt over 100 raketter fra Gazastripen mot Israel. Minst 20 raketter ble skutt ned av Iron Dome, men rakettforsvaret har ikke klart å stanse alle rakettene. Også en synagoge i Sderot ble truffet, men ingen befant seg inne i den da raketten traff.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også flere andre steder har raketter eksplodert tett på bebyggelse.

Det israelske sikkerhetskabinettet satt lørdag i krisemøter og diskuterte den spente situasjonen. Forsvaret er forberedt på at konflikten kan eskalere.

Tidligere lørdag gjennomførte det israelske forsvaret det største angrepet på Gaza siden krigen i 2014, som svar på de omfattende rakettangrepene.

Aharon Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om det innkommende angrepet. (Foto: Barzilai Hospital Spokesperson)
Aharon Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om innkommende rakett. (Foto: Barzilai Hospital)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag