Bolighus truffet av rakett – fire skadet

En synagoge i byen Sderot ble også truffet av raketter fra Gazastripen.

En rakett landet inne i et boligområde i byen Sderot. (Foto: Det israelske politiet)
Flere hundre raketter har truffet Israel i år. I sommer ble et bolighus i Sderot truffet. Fire personer ble skadet. (Foto: Det israelske politiet)

Fire israelere ble lettere og moderat skadet da en rakett fra Gazastripen traff boligen deres i Sderot lørdag kveld. 52 år gamle Aharon Bucharis, hans kone og deres to døtre på 14 og 15 år ble alle fraktet til sykehuset i Ashkelon, skriver Ha’aretz.

Familien sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om den innkommende raketten, slik at de hadde mulighet til å løpe i bomberom.

I løpet av lørdagen ble det skutt over 100 raketter fra Gazastripen mot Israel. Minst 20 raketter ble skutt ned av Iron Dome, men rakettforsvaret har ikke klart å stanse alle rakettene. Også en synagoge i Sderot ble truffet, men ingen befant seg inne i den da raketten traff.

Også flere andre steder har raketter eksplodert tett på bebyggelse.

Det israelske sikkerhetskabinettet satt lørdag i krisemøter og diskuterte den spente situasjonen. Forsvaret er forberedt på at konflikten kan eskalere.

Tidligere lørdag gjennomførte det israelske forsvaret det største angrepet på Gaza siden krigen i 2014, som svar på de omfattende rakettangrepene.

Aharon Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om det innkommende angrepet. (Foto: Barzilai Hospital Spokesperson)
Aharon Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om innkommende rakett. (Foto: Barzilai Hospital)
Forrige artikkelIsrael har gjennomført det største angrepet mot Gaza siden 2014
Neste artikkelVåpenhvile etter 200 rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.