Våpenhvile etter 200 rakettangrep

Beboerne i Sør-Israel får igjen lov til å bevege seg fritt.
Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Søndag morgen er det igjen relativt rolig i Sør-Israel og på Gazastripen, etter at en skjør våpenhvile har endt noen av de mest intense kampene på flere år mellom Israel og islamistene på Gazastripen, skriver Times of Israel.

Israelske myndigheter sier beboere i Sør-Israel igjen kan bevege seg fritt, etter at det lørdag ble lagt ned flere restriksjoner på bevegelsesfriheten. Alle måtte oppholde seg i nærheten av bomberom og det var også forbud mot store folkesamlinger. Flere offentlige steder som ble stengt, er åpnet igjen.

– Nå returnerer vi tilbake til det normale, sier en talsmann for forsvaret.

Fra midnatt fredag og frem til midnatt lørdag ble det skutt rundt 200 raketter og granater mot Israel. I Sderot ble et bolighus truffet og fire personer ble sendt til sykehus med lettere og moderate skader. Også en synagoge i byen ble truffet, men denne var tom for mennesker.

En lekeplass i byen ble også truffet av en rakett, men barna var i bomberom.

Også flere andre steder i Sør-Israel har raketter ført til materielle skader.

Rundt 100 raketter landet i øde områder, mens 30 ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Systemet beregner hvor en rakett er på vei og forsøker å skyte dem ned hvis de er på vei mot befolkede områder.

Det israelske forsvaret svarte på de omfattende angrepene med å bombe en rekke Hamas-mål på Gazastripen. Over 40 Hamas-mål ble bombet i det som var det største israelske bombeangrepet mot enklaven siden Gaza-krigen i 2014. To palestinere ble drept og flere ble såret i det israelske angrepet.

Aharon Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om det innkommende angrepet. (Foto: Barzilai Hospital Spokesperson)
Aharon Bucharis, hans kone og deres to døtre på 14 og 15 år ble skadet da huset deres ble truffet av en rakett fra Gaza. Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem, slik at de rakk å løpe i sikkerhet. (Foto: Barzilai Hospital)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise