Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Våpenhvile etter 200 rakettangrep

Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Beboerne i Sør-Israel får igjen lov til å bevege seg fritt.

Søndag morgen er det igjen relativt rolig i Sør-Israel og på Gazastripen, etter at en skjør våpenhvile har endt noen av de mest intense kampene på flere år mellom Israel og islamistene på Gazastripen, skriver Times of Israel.

Israelske myndigheter sier beboere i Sør-Israel igjen kan bevege seg fritt, etter at det lørdag ble lagt ned flere restriksjoner på bevegelsesfriheten. Alle måtte oppholde seg i nærheten av bomberom og det var også forbud mot store folkesamlinger. Flere offentlige steder som ble stengt, er åpnet igjen.

– Nå returnerer vi tilbake til det normale, sier en talsmann for forsvaret.

Fra midnatt fredag og frem til midnatt lørdag ble det skutt rundt 200 raketter og granater mot Israel. I Sderot ble et bolighus truffet og fire personer ble sendt til sykehus med lettere og moderate skader. Også en synagoge i byen ble truffet, men denne var tom for mennesker.

En lekeplass i byen ble også truffet av en rakett, men barna var i bomberom.

Også flere andre steder i Sør-Israel har raketter ført til materielle skader.

Rundt 100 raketter landet i øde områder, mens 30 ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Systemet beregner hvor en rakett er på vei og forsøker å skyte dem ned hvis de er på vei mot befolkede områder.

Det israelske forsvaret svarte på de omfattende angrepene med å bombe en rekke Hamas-mål på Gazastripen. Over 40 Hamas-mål ble bombet i det som var det største israelske bombeangrepet mot enklaven siden Gaza-krigen i 2014. To palestinere ble drept og flere ble såret i det israelske angrepet.

Aharon Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om det innkommende angrepet. (Foto: Barzilai Hospital Spokesperson)
Aharon Bucharis, hans kone og deres to døtre på 14 og 15 år ble skadet da huset deres ble truffet av en rakett fra Gaza. Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem, slik at de rakk å løpe i sikkerhet. (Foto: Barzilai Hospital)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart