Våpenhvile etter 200 rakettangrep

Beboerne i Sør-Israel får igjen lov til å bevege seg fritt.

Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Søndag morgen er det igjen relativt rolig i Sør-Israel og på Gazastripen, etter at en skjør våpenhvile har endt noen av de mest intense kampene på flere år mellom Israel og islamistene på Gazastripen, skriver Times of Israel.

Israelske myndigheter sier beboere i Sør-Israel igjen kan bevege seg fritt, etter at det lørdag ble lagt ned flere restriksjoner på bevegelsesfriheten. Alle måtte oppholde seg i nærheten av bomberom og det var også forbud mot store folkesamlinger. Flere offentlige steder som ble stengt, er åpnet igjen.

– Nå returnerer vi tilbake til det normale, sier en talsmann for forsvaret.

Fra midnatt fredag og frem til midnatt lørdag ble det skutt rundt 200 raketter og granater mot Israel. I Sderot ble et bolighus truffet og fire personer ble sendt til sykehus med lettere og moderate skader. Også en synagoge i byen ble truffet, men denne var tom for mennesker.

En lekeplass i byen ble også truffet av en rakett, men barna var i bomberom.

Også flere andre steder i Sør-Israel har raketter ført til materielle skader.

Rundt 100 raketter landet i øde områder, mens 30 ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Systemet beregner hvor en rakett er på vei og forsøker å skyte dem ned hvis de er på vei mot befolkede områder.

Det israelske forsvaret svarte på de omfattende angrepene med å bombe en rekke Hamas-mål på Gazastripen. Over 40 Hamas-mål ble bombet i det som var det største israelske bombeangrepet mot enklaven siden Gaza-krigen i 2014. To palestinere ble drept og flere ble såret i det israelske angrepet.

Aharon Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om det innkommende angrepet. (Foto: Barzilai Hospital Spokesperson)
Aharon Bucharis, hans kone og deres to døtre på 14 og 15 år ble skadet da huset deres ble truffet av en rakett fra Gaza. Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem, slik at de rakk å løpe i sikkerhet. (Foto: Barzilai Hospital)
Forrige artikkelBolighus truffet av rakett – fire skadet
Neste artikkelGjemte maskinpistol i Barbie-sekk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.