Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gjemte maskinpistol i Barbie-sekk

En gruppe palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Vestbredden. De hadde gjemt en maskinpistol i en rosa Barbie-sekk. (Foto: Politiet)
En gruppe palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Vestbredden. De hadde en maskinpistol i en Barbie-sekk. (Foto: Politiet)
18 palestinere ble pågrepet i en storstilt razzia på Vestbredden.

Israelske sikkerhetsstyrker pågrep natt til mandag og tidlig mandag morgen 19 palestinere i flere aksjoner på Vestbredden, skriver Times of Israel.

I tillegg til arrestasjonene ble det også funnet og konfiskert en rekke våpen i byen Hebron. Blant annet ble det funnet en angrepsrifle av typen M-4. Det ble også tatt beslag i titusenvis av kroner som det israelske forsvaret mener skulle gå til å finansiere palestinske terroraksjoner. Det israelske forsvaret, det israelske politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet deltok i aksjonen.

Det brøt ut opptøyer under razziaen i byen Kafr Bidu på Vestredden og i nabolaget Kafr Aqab i Øst-Jerusalem. Et titalls innbyggere kastet steiner og andre objekter etter soldatene, som svarte med tåregass og gummikuler. Ingen skal ha kommet til skade.

De 18 pågrepne er mistenkt for å være involvert i terror eller for å ha deltatt i vold mot israelske styrker og sivile, for det meste i form av steinkasting.

I tillegg til razziaen, som var planlagt på forhånd, arresterte det israelske grensepolitiet også en palestiner som var en del av en gruppe palestinere som forsøkte å infiltrere Israel nord på Vestbredden.

– Våre styrker oppdaget en rekke mistenkte som forsøkte å krysse sikkerhetsgjerdet ved hjelp av en stige, sier det israelske grensepolitiet.

Etter at det ble oppdaget, la de mistenkte på sprang, men én ble pågrepet av politiet. De mistenkte kastet også fra seg en rosa Barbie-sekk. Inne i barnesekken fant politiet en maskinpistol av typen Carlo, som er et vanlig våpen på Vestbredden. De produseres lokalt av lett tilgjengelige materialer.

– Styrkene våre fant også en mobiltelefon og en kjettingkutter til å klippe seg gjennom gjerder med, sier grensepolitiet i en uttalelse.

En angrepsrifle av typen M-4 ble beslaglagt i forbindelse med en razzia på Vestbredden natt til mandag. (Foto: Det israelske forsvaret)
En angrepsrifle av typen M-4 ble beslaglagt i forbindelse med en razzia på Vestbredden. (Foto: Det israelske forsvaret)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart