Gjemte maskinpistol i Barbie-sekk

18 palestinere ble pågrepet i en storstilt razzia på Vestbredden.

En gruppe palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Vestbredden. De hadde gjemt en maskinpistol i en rosa Barbie-sekk. (Foto: Politiet)
En gruppe palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Vestbredden. De hadde en maskinpistol i en Barbie-sekk. (Foto: Politiet)

Israelske sikkerhetsstyrker pågrep natt til mandag og tidlig mandag morgen 19 palestinere i flere aksjoner på Vestbredden, skriver Times of Israel.

I tillegg til arrestasjonene ble det også funnet og konfiskert en rekke våpen i byen Hebron. Blant annet ble det funnet en angrepsrifle av typen M-4. Det ble også tatt beslag i titusenvis av kroner som det israelske forsvaret mener skulle gå til å finansiere palestinske terroraksjoner. Det israelske forsvaret, det israelske politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet deltok i aksjonen.

Det brøt ut opptøyer under razziaen i byen Kafr Bidu på Vestredden og i nabolaget Kafr Aqab i Øst-Jerusalem. Et titalls innbyggere kastet steiner og andre objekter etter soldatene, som svarte med tåregass og gummikuler. Ingen skal ha kommet til skade.

De 18 pågrepne er mistenkt for å være involvert i terror eller for å ha deltatt i vold mot israelske styrker og sivile, for det meste i form av steinkasting.

I tillegg til razziaen, som var planlagt på forhånd, arresterte det israelske grensepolitiet også en palestiner som var en del av en gruppe palestinere som forsøkte å infiltrere Israel nord på Vestbredden.

– Våre styrker oppdaget en rekke mistenkte som forsøkte å krysse sikkerhetsgjerdet ved hjelp av en stige, sier det israelske grensepolitiet.

Etter at det ble oppdaget, la de mistenkte på sprang, men én ble pågrepet av politiet. De mistenkte kastet også fra seg en rosa Barbie-sekk. Inne i barnesekken fant politiet en maskinpistol av typen Carlo, som er et vanlig våpen på Vestbredden. De produseres lokalt av lett tilgjengelige materialer.

– Styrkene våre fant også en mobiltelefon og en kjettingkutter til å klippe seg gjennom gjerder med, sier grensepolitiet i en uttalelse.

En angrepsrifle av typen M-4 ble beslaglagt i forbindelse med en razzia på Vestbredden natt til mandag. (Foto: Det israelske forsvaret)
En angrepsrifle av typen M-4 ble beslaglagt i forbindelse med en razzia på Vestbredden. (Foto: Det israelske forsvaret)
Forrige artikkelVåpenhvile etter 200 rakettangrep
Neste artikkelNetanyahu besøkte rakett-rammede
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.