Gjemte maskinpistol i Barbie-sekk

En gruppe palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Vestbredden. De hadde gjemt en maskinpistol i en rosa Barbie-sekk. (Foto: Politiet)
En gruppe palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Vestbredden. De hadde en maskinpistol i en Barbie-sekk. (Foto: Politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske sikkerhetsstyrker pågrep natt til mandag og tidlig mandag morgen 19 palestinere i flere aksjoner på Vestbredden, skriver Times of Israel.

I tillegg til arrestasjonene ble det også funnet og konfiskert en rekke våpen i byen Hebron. Blant annet ble det funnet en angrepsrifle av typen M-4. Det ble også tatt beslag i titusenvis av kroner som det israelske forsvaret mener skulle gå til å finansiere palestinske terroraksjoner. Det israelske forsvaret, det israelske politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet deltok i aksjonen.

Det brøt ut opptøyer under razziaen i byen Kafr Bidu på Vestredden og i nabolaget Kafr Aqab i Øst-Jerusalem. Et titalls innbyggere kastet steiner og andre objekter etter soldatene, som svarte med tåregass og gummikuler. Ingen skal ha kommet til skade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 18 pågrepne er mistenkt for å være involvert i terror eller for å ha deltatt i vold mot israelske styrker og sivile, for det meste i form av steinkasting.

I tillegg til razziaen, som var planlagt på forhånd, arresterte det israelske grensepolitiet også en palestiner som var en del av en gruppe palestinere som forsøkte å infiltrere Israel nord på Vestbredden.

– Våre styrker oppdaget en rekke mistenkte som forsøkte å krysse sikkerhetsgjerdet ved hjelp av en stige, sier det israelske grensepolitiet.

Etter at det ble oppdaget, la de mistenkte på sprang, men én ble pågrepet av politiet. De mistenkte kastet også fra seg en rosa Barbie-sekk. Inne i barnesekken fant politiet en maskinpistol av typen Carlo, som er et vanlig våpen på Vestbredden. De produseres lokalt av lett tilgjengelige materialer.

– Styrkene våre fant også en mobiltelefon og en kjettingkutter til å klippe seg gjennom gjerder med, sier grensepolitiet i en uttalelse.

En angrepsrifle av typen M-4 ble beslaglagt i forbindelse med en razzia på Vestbredden natt til mandag. (Foto: Det israelske forsvaret)
En angrepsrifle av typen M-4 ble beslaglagt i forbindelse med en razzia på Vestbredden. (Foto: Det israelske forsvaret)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag