Netanyahu besøkte rakett-rammede

Statsministeren besøkte dem som er rammet av brann- og rakettangrep.

Benjamin Netanyahu møtte lederne for flere av lokalsamfunnene langs Gaza-grensen i byen Sderot. (Foto: Haim Zach/GPO)
Benjamin Netanyahu møtte lederne for flere av lokalsamfunnene langs Gaza-grensen i byen Sderot. (Foto: Haim Zach/GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu besøkte mandag byen Sderot i Sør-Israel, etter en helg med over 200 rakettangrep, skriver Jerusalem Post.

Netanyahu møtte flere av lederne for lokalsamfunnene langs Gaza-grensen, i tillegg til at han besøkte en barnehage i byen. Et bolighus i Sderot ble truffet av en rakett i lørdagens omfattende rakettangrep. Fire personer ble lettere og moderat skadet. En rakett traff også en folketom synagoge i byen.

Israel svarte med det største angrepet på Gazastripen siden krigen i 2014.

I tillegg til helgens intense rakettangrep har områdene langs Gaza-grensen også vært rammet av utallige branner forårsaket av palestinsk brannterror.

– På samme måte som vi nå er i ferd med å få en slutt på tunnelene (som graves fra Gazastripen inn mot Israel), og akkurat som vi har jobbet med og lykkes med å stoppe masseopptøyene langs grensegjerdet, har vi også beordret IDF til å overvinne og få en slutt på branndragene og brannterroren. Det jobber vi med fullt trykk for å oppnå, sier Netanyahu.

Siden april har det nærmest brent daglig i Sør-Israel. Palestinske terrorister har brukt drager og ballonger for å frakte brannbomber over på israelsk territorium. Det har satt fyr på landbruksområder, skog og mark. Over 30.000 dekar er svidd av. Ingen mennesker er såret eller drept, men dyrelivet er hardt rammet.

Siden april har brannene herjet i områdene langs Gazastripen. (Foto: Eshkol Security)
Siden april har brannene herjet i områdene langs Gazastripen. Dette bildet er fra 26. juni i år. (Foto: Eshkol Security)

– Akkurat her går skillelinjen mellom islamistisk terror og den jødiske staten. Vi er fast bestemt på å vinne kampen, sier Netanyahu om terroren fra Gaza.

Han erkjenner at de ikke vil klare å stanse brannterroren i ett enkelt slag, men at Israel i det lange løp vil overvinne denne nye formen for terror.

– Jeg vet at det er veldig vanskelig å akseptere, men vi kjemper en langvarig kamp for sionismen, sier den israelske statsministeren.

Siden søndag har det vært relativt rolig langs Gaza-grensen, etter at partene angivelig skal ha inngått en våpenhvile. Netanyahu sier en våpenhvile også må inneholde slutt på brannterroren fra islamistene på Gazastripen.

– Det er ingen våpenhvile hvis bruken av branndrager og brannballonger fortsetter, sier Netanyahu. Han har blitt kritisert av mange for at han ikke har besøkt det brannherjede området tidligere.

En rakett landet inne i et boligområde i byen Sderot. (Foto: Det israelske politiet)
Dette bolighuset i Sderot ble truffet av en rakett fra Gazastripen. Fire personer ble skadet. (Foto: Det israelske politiet)
Forrige artikkelGjemte maskinpistol i Barbie-sekk
Neste artikkelMIFF utdanner fremtidens Israel-venner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.