Hamas-granat ødela kraftlinje som forsyner strøm til flere tusen innbyggere på Gazastripen

Totalt har det vært 417 rakett- og granatangrep og over 900 brannterrorangrep mot Israel siden 30. mars.

Denne kraftlinjen ble kuttet av en granat skutt ut fra Gazastripen. (Foto: COGAT/Facebook)
Denne kraftlinjen ble kuttet av en granat skutt ut fra Gazastripen. (Foto: COGAT/Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En av granatene som lørdag 14. juli ble skutt ut av terrorister på Gazastripen landet for kort og kuttet en kraftlinje fra Israel. Den gir energi til flere titalls tusen innbyggere på den nordlige delen av Gazastripen og Beit Hanoun. Det meldte Coordination of Government Activities in the Territories (COGAT) i går på Twitter og Facebook.

Teknikere fra kraftselskapet Israel Electric Company ble sendt ut for å reparere skaden, men på grunn av de uavbrutte rakett- og granatangrepene fra Hamas-terroristene på Gazastripen, kunne de i begynnelsen ikke nærme seg stedet der kraftlinjen ble kuttet.

Etter flere forsøk klarte mannskapet søndag ettermiddag til slutt å reparere linjen og gjenopprette forsyningen av strøm fra Israel til Gaza-innbyggerne.

Kraftlinjen blir reparert. (Foto: COGAT/Facebook)
Kraftlinjen blir reparert. (Foto: COGAT/Facebook)

Ifølge en ny oversikt fra Strategidepartementet har det til sammen vært 417 rakett- og granatangrep mot Israel siden palestinerne på Gazastripen 30. mars startet den siste voldsbølgen. 200 raketter og granater ble avfyrt bare fredag 13. juli og lørdag 14. juli.

They’re targeting children too: moment of rocket hit this afternoon at a Sderot children’s playground. Luckily, all kids were evacuated to shelter beforehand. SHARE for the whole world to see! #IsraelUnderFire

Publisert av Israel Under Fire Lørdag 14. juli 2018

En rakett fra Gazastripen slo ned på en lekeplass i Sderot lørdag ettermiddag 14. juli.

Siden 30. mars har palestinere på Gazastripen gjennomført over 900 angrep med brennende drager og ballonger for å stifte brann i Israel. Det vil si et gjennomsnitt på åtte slike angrep hver eneste dag.

Den palestinske brannterroren tok livet av denne skilpadden. (Foto: Natali Maman/Facebook)
Den palestinske brannterroren tok livet av denne skilpadden. (Foto: Natali Maman/Facebook)

Totalt har 30.000 dekar israelsk land blitt rammet og ødelagt i disse brannene. Det inkluderer 4.000 dekar hveteåkre og 11.000 dekar naturreservat.

En israelsk brannmann forsøker å slokke flammene. (Foto: Ofer Levy/Facebook)
En israelsk brannmann forsøker å slokke flammene. (Foto: Ofer Levy/Facebook)

 

Forrige artikkelVil tvangsselge norsk Gaza-båt og gi pengene til ofre for palestinsk terror
Neste artikkelHamas skal ha gått med på å stanse branndragene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.