Lynsjing-kameratene hans blir hyllet som helter på palestinernes tv-kanal

I tillegg får de millionbeløp i økonomisk belønning fra palestinske myndigheter.

Det grusomme bildet av Aziz Salha som feirer drapet på to israelske reservesoldater ble spredt over hele verden etter lynsjingen i Ramallah i oktober 2000. (Foto: Arkiv)
Det grusomme bildet av Aziz Salha som feirer drapet på to israelske reservesoldater ble spredt over hele verden etter lynsjingen i Ramallah i oktober 2000. (Foto: Arkiv)

Husker du bildet? Palestineren med de blodige hendene er Aziz Salha, og blodet kommer fra en av de to israelske reservesoldatene som ble lynsjet i Ramallah i oktober 2000. En palestinsk mobb drepte dem på brutalt vis og skjendet likene deres.

Tre av palestinerne som deltok i lynsjingen sitter i israelsk fangenskap. 16. juni ble de hyllet av palestinske selvstyremyndigheters TV-stasjon i programmet «Utholdenhetens helter». Reporteren til PA TV omtalte hver enkelt av dem som «heltemodige».

– Min bror «gjør at vi kan løfte hodet og føle oss stolte», sier en søster av en av drapsmennene.

Palestinerne nøyer seg ikke bare med å belønne drapsmennene med rosende ord.

Ifølge Palestinian Media Watchs beregninger, på grunnlag av satsene til PA, har de tre drapsmennene mottatt til sammen over 4,7 millioner kroner siden de ble fengslet av Israel.

Les mer

 

Forrige artikkel– Vi kan ikke oppfordre våre ungdommer å delta i Operasjon Dagsverk
Neste artikkelIDF stanset syrisk jagerfly på vei inn i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.