Israel angrepet med 180 raketter, 11 israelere skadet, angrep stadig dypere inn i Israel

Er en ny krig mot Hamas-regimet under oppseiling?
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel under Gaza-krigen i 2014. Hamas og andre terrorgrupper bruker sivilbefolkningen som levende skjold ved å avfyre raketter mot Israel fra sivile områder på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

De siste dagene har lekkasjene om en mulig våpenhvile mellom Israel og Hamas vært dominerende i israelske og arabiske medier. Men onsdag 8. august på kvelden valgte Hamas å trappe opp den militære konflikten. I de første rakettangrepene mot den israelske byen Sderot onsdag kveld ble 11 israelere skadet, melder Ha’aretz. Ni personer ble tatt til sykehus for behandling, 13 andre ble behandlet for sjokk.

Onsdag natt og i morgentimene torsdag er Israel angrepet med opp mot to hundre raketter og granater, avfyrt av Hamas og andre terrorgrupper på Gaza-stripen, melder IDF.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome blir aktivert når prosjektiler ser ut til å true boligområder eller andre sensitive mål. Hittil skal Iron Dome ha ødelagt 25 av angrepsrakettene. Likevel har flere raketter truffet private boliger og fabrikker i israelske tettsteder langs grensen.

Som svar på aggresjonen fra Hamas har IDF rammet mer enn 140 terrormål på Gaza-stripen. Ifølge helsedepartementet på Gaza-stripen, som kontrolleres av Hamas, er tre palestinere drept i angrepene, en 30 år gammel sønn av en terrorleder i Hamas og en gravid kvinne og hennes 16 måneders baby.

En 30 år gammel kvinnelig arbeider fra Thailand ble alvorlig skadet da en rakett fra Gaza traff hennes hjem i Eshkol-området ved Gaza-stripen torsdag morgen.

– Vi ser ikke slutten på denne opptrappingen. Det nærmer seg en operasjon på Gaza, sier en fremstående IDF-offiser torsdag morgen.

Torsdag morgen er rakettalarmen utløst også i storbyen Ashkelon. Israel utplasserer flere Iron Dome-batterier for bedre å kunne beskytte israelske byer som ligger lengre borte fra Gaza-stripen, melder Yedioth Aharonoth.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKom til MIFF Forum på Sola i helgen for inspirasjon og viktig lærdom
Neste artikkelNorske medier har ikke oppdaget at Israel er under angrep
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise