Israel angrepet med 180 raketter, 11 israelere skadet, angrep stadig dypere inn i Israel

Er en ny krig mot Hamas-regimet under oppseiling?

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


De siste dagene har lekkasjene om en mulig våpenhvile mellom Israel og Hamas vært dominerende i israelske og arabiske medier. Men onsdag 8. august på kvelden valgte Hamas å trappe opp den militære konflikten. I de første rakettangrepene mot den israelske byen Sderot onsdag kveld ble 11 israelere skadet, melder Ha’aretz. Ni personer ble tatt til sykehus for behandling, 13 andre ble behandlet for sjokk.

Onsdag natt og i morgentimene torsdag er Israel angrepet med opp mot to hundre raketter og granater, avfyrt av Hamas og andre terrorgrupper på Gaza-stripen, melder IDF.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome blir aktivert når prosjektiler ser ut til å true boligområder eller andre sensitive mål. Hittil skal Iron Dome ha ødelagt 25 av angrepsrakettene. Likevel har flere raketter truffet private boliger og fabrikker i israelske tettsteder langs grensen.

Som svar på aggresjonen fra Hamas har IDF rammet mer enn 140 terrormål på Gaza-stripen. Ifølge helsedepartementet på Gaza-stripen, som kontrolleres av Hamas, er tre palestinere drept i angrepene, en 30 år gammel sønn av en terrorleder i Hamas og en gravid kvinne og hennes 16 måneders baby.

En 30 år gammel kvinnelig arbeider fra Thailand ble alvorlig skadet da en rakett fra Gaza traff hennes hjem i Eshkol-området ved Gaza-stripen torsdag morgen.

– Vi ser ikke slutten på denne opptrappingen. Det nærmer seg en operasjon på Gaza, sier en fremstående IDF-offiser torsdag morgen.

Torsdag morgen er rakettalarmen utløst også i storbyen Ashkelon. Israel utplasserer flere Iron Dome-batterier for bedre å kunne beskytte israelske byer som ligger lengre borte fra Gaza-stripen, melder Yedioth Aharonoth.

 

Forrige artikkelKom til MIFF Forum på Sola i helgen for inspirasjon og viktig lærdom
Neste artikkelNorske medier har ikke oppdaget at Israel er under angrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.