Rakett fra Gazastripen slo ned i nærheten av storbyen Beersheba for første gang siden krigen i 2014

Raketten traff et jorde nord for byen, men gjorde ingen skade på personer eller materiell.

Dette er rester fra Grad-raketten som slo ned i Beersheba torsdag 9. august 2018. (Foto: Israelsk politi)
Dette er rester fra Grad-raketten som slo ned i Beersheba torsdag 9. august 2018. (Foto: Israelsk politi)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En rakett av typen Grad skutt ut fra Gazastripen slo torsdag ettermiddag rundt kl. 14:00 norsk tid ned på et jorde litt nord for storbyen Beersheba i Negev-ørkenen, skriver Times of Israel.

Raketten utløste rakettalarmen i byen for første gang siden 2014. Den skal ikke ha gjort skade på personer eller materiell. Beersheba ligger rundt 40 kilometer fra Gazastripen.

Angrepet kom bare tre timer etter at terrororganisasjonene på Gazastripen hadde erklært at denne runden med angrep var avsluttet og to timer etter at den siste granaten ble sendt mot Israel.

Israelsk politi meldte at en militær bombegruppe ble sendt til stedet der raketten landet for å fjerne restene.

Angrepet mot Beersheba er en alvorlig opptrapping i den pågående runden med angrep mot Israel. I løpet av det siste døgnet har rundt 180 raketter og granater blitt skutt mot Israel av terrorister på Gazastripen, men de har hovedsaklig slått ned i nærheten av Gazastripen.

Ingen palestinske terrororganisasjoner tok på seg ansvaret for rakettangrepet mot Beersheba.

Denne videoen viser støvskyen som raketten laget da den traff bakken.

Det israelske luftforsvaret svarte på rakettangrepet ved å bombe hovedkvarteret til terrorgruppen Hamas’ interne sikkerhetstjeneste nord på Gazastripen, meldte IDF.

Bygningen var på fem etasjer og skal også ha blitt brukt som kultursenter.

Her blir hovedkvarteret til Hamas' interne sikkerhetstjeneste på Gazastripen truffet. (Skjermdump fra video på Twitter)
Her blir hovedkvarteret til Hamas’ interne sikkerhetstjeneste på Gazastripen truffet. (Skjermdump fra video på Twitter)

Hamas nektet for at de sto bak angrepet mot Beersheba og hevdet en mer radikal salafistgruppe var ansvarlig, ifølge nyhetene til tv-kanalen Hadashot.

Fotballaget Hapoel Beersheba spilte i kveld kvalifisering til Europaligaen på hjemmebane mot det kypriotiske laget Apoel. Til tross for rakettangrepet mot byen noen timer tidligere startet kampen etter planen klokken 19:00 norsk tid. Den endte uavgjort 2-2.

 

Forrige artikkel– Vi vil beskytte våre barn, samme hvilken pris de må betale i Gaza
Neste artikkelOperasjon Dagsverk bruker Janna JIHAD fra voldelig palestinsk klan som stemme for «fred»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.