Knivterrorist dømt til 35 års fengsel

Den 21 år gamle palestineren prøvde å drepe politibetjenter for å bli «martyr».
Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodesporten i Jerusalem etter angrepet i 2016. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)
Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodesporten i Jerusalem etter angrepet i 2016. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En palestinsk terrorist som knivstakk og skadet to israelske politibetjenter utenfor Gamlebyen i Jerusalem i 2016 er dømt til 35 års fengsel. I retten sa dommerne at det var helt nødvendig å gi en så «streng og eksepsjonell straff» på grunn av de alvorlige omstendighetene knyttet til angrepet.

21 år gamle Ayman Kurd fra Øst-Jerusalem knivstakk de to politibetjentene i ryggen utenfor Herodesporten ved inngangen til Gamlebyen. En 38 år gammel politikvinne ble alvorlig skadet, mens hennes 47 år gamle mannlige kollega fikk moderate skader. Politimannen klarte å skyte terroristen flere ganger etter at han var knivstukket. Terroristen overlevde, men sitter i dag i rullestol. Kniven terroristen brukte knakk i angrepet, skriver Times of Israel.

Angrepet på politibetjentene var planlagt og palestineren hadde et ønske om å bli drept i angrepet, slik at han kunne bli en «martyr» blant sine egne.

– En ideologi som gjør at man ønsker å bli martyr ved å drepe andre – som gjør døden til et mål og morderen til en helt – er en morderisk ideologi, skriver retten. Terroristen ble også dømt til å betale 750.000 kroner.

Her er angrepet fanget opp på et overvåkningskamera:

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise