Knivterrorist dømt til 35 års fengsel

Den 21 år gamle palestineren prøvde å drepe politibetjenter for å bli «martyr».

Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodesporten i Jerusalem etter angrepet i 2016. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)
Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodesporten i Jerusalem etter angrepet i 2016. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)

En palestinsk terrorist som knivstakk og skadet to israelske politibetjenter utenfor Gamlebyen i Jerusalem i 2016 er dømt til 35 års fengsel. I retten sa dommerne at det var helt nødvendig å gi en så «streng og eksepsjonell straff» på grunn av de alvorlige omstendighetene knyttet til angrepet.

21 år gamle Ayman Kurd fra Øst-Jerusalem knivstakk de to politibetjentene i ryggen utenfor Herodesporten ved inngangen til Gamlebyen. En 38 år gammel politikvinne ble alvorlig skadet, mens hennes 47 år gamle mannlige kollega fikk moderate skader. Politimannen klarte å skyte terroristen flere ganger etter at han var knivstukket. Terroristen overlevde, men sitter i dag i rullestol. Kniven terroristen brukte knakk i angrepet, skriver Times of Israel.

Angrepet på politibetjentene var planlagt og palestineren hadde et ønske om å bli drept i angrepet, slik at han kunne bli en «martyr» blant sine egne.

– En ideologi som gjør at man ønsker å bli martyr ved å drepe andre – som gjør døden til et mål og morderen til en helt – er en morderisk ideologi, skriver retten. Terroristen ble også dømt til å betale 750.000 kroner.

Her er angrepet fanget opp på et overvåkningskamera:

Forrige artikkelPalestinerne nekter å forhandle med Israel, derfor må PLO forlate Washington
Neste artikkelNTB-artikkel viser hvorfor deres troverdighet har falmet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.