Har samlet inn millioner av kroner til de etterlatte etter drapet på Ari Fuld

«Ari gjorde så utrolig mye for Israel. Nå vil vi gjøre noe for ham».

Tusenvis av mennesker har bidratt til et minnefond etter Ari Fuld, som ble drept 16. september. (Foto: Privat)
Tusenvis av mennesker har bidratt til et minnefond etter Ari Fuld, som ble drept 16. september. (Foto: Privat)

Søndag 16. september ble 45 år gamle Ari Fuld knivstukket og drept av en palestinsk terrorist utenfor et kjøpesenter ved Gush Etzion sør for Jerusalem. Fuld etterlot seg kone og fire barn. Nå er det startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe de etterlatte økonomisk.

«Ari gjorde så utrolig mye for Israel. Nå vil vi gjøre noe for ham», skriver initiativtaker Jeremy Bernstein på innsamlings-nettstedet Gofundme.com.

På under 24 timer er det samlet inn over 2,5 millioner kroner. Nesten 2800 personer har så langt bidratt med små og store pengesummer.

«Alle pengene vil gå direkte til familien», understreker Bernstein.

Amerikansk-israelske Fuld var en kjent pro-israelsk aktivist som selv drev med innsamlingsaksjoner. Blant annet samlet han inn penger som gikk til gaver til soldater i det israelske forsvaret.

På grunn av den enorme giverviljen har innsamlingsaksjonen flere ganger måtte øke målet. Hvert minutt kommer det nye donasjoner. Målet nå er å samle inn 500.000 dollar, rundt 4,1 millioner kroner, men dette økes til én million dollar, 8,2 millioner kroner, hvis bidragene fortsetter å strømme inn.

«En million [dollar] er hva det realistisk koster å støtte en enke og fire barn økonomisk», skriver Bernstein på innsamlingsaksjonens nettside.

Oppdatering: Tirsdag morgen er det samlet inn over 4,1 millioner kroner.

Forrige artikkelBestill den sjokkerende boken Voldtekten av Palestina
Neste artikkelSkyhøye hotellpriser under Eurovision
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.