Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

8-åring truet soldater med kniv

Israelske soldater på oppdrag på Vestbredden. (Foto: IDF Spokesperson)
Israelske soldater på oppdrag på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: IDF Spokesperson)
Skal ha skreket mot soldatene før han kastet en kniv mot dem.

En palestinsk gutt, anslått til å være rundt åtte år, truet torsdag israelske soldater med en kniv ved en kontrollpost på Vestbredden, skriver Jerusalem Post.

Ifølge det israelske forsvaret skal gutten få sekunder etter at han kom til kontrollposten ha dratt fram en svær kniv. Han skal så ha skreket til soldatene før han kastet kniven mot dem. Ingen skal ha blitt skadet.

Gutten stakk deretter av til den nærliggende arabiske landsbyen Beit Ur al-Tahta.

Fenomenet med palestinske mindreårige som angriper israelere er blitt mer vanlig de siste årene. Mange peker på oppvigleri til vold i palestinske skolebøker som årsak. Nylig vedtok en EU-komité at de går inn for å fryse 140 millioner kroner i bistand til palestinske myndigheter, fram til de endrer skolebøkene og opplæringen.

The Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education, eller IMPACT-se som det forkortes, har i en rapport avslørt hvordan palestinske skolebøker for 1. til 12. klasse oppmuntrer barn til å ofre sine liv i religionens navn. «Martyrer» og voldelig motstand hylles.

– Dette er klare bevis på en strategi om å radikalisere unge palestinere, utviklet og implementert av det palestinske utdanningsdepartementet, sa Marcus Sheff, direktør i IMACT-se, da rapporten ble publisert.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart