Storstilt jakt på ettersøkt terrorist

Terroristen som drepte to israelere søndag er fortsatt på frifot.

Israelske sikkerhetsstyrker pågrep flere personer i byen Shuweika i jakten på den ettersøkte terroristen. (Foto: IDF)
Israelske sikkerhetsstyrker pågrep flere personer i byen Shuweika i jakten på den ettersøkte terroristen. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske sikkerhetsstyrker jakter mandag morgen fortsatt på terroristen som er mistenkt for å ha stått bak det dødelige skyteangrepet ved en fabrikk i Barkan industripark på Vestbredden. To israelere ble drept og en tredje ble alvorlig såret da en palestiner gikk til angrep med maskinpistol. Terroristen løp fra stedet etter angrepet og er fortsatt på frifot, skriver Times of Israel.

– IDF og Shin Bet fortsetter arbeidet med å fange terroristen og bevare sikkerheten til innbyggerne i regionen. Derfor øker vi vår operasjonelle styrke og etterretning, sier forsvaret i en uttalelse.

Gjerningsmannen er identifisert som 23 år gamle Ashraf Walid Suleiman Na’alowa. Inne på fabrikkområdet skal han ha lagt 28 år gamle Kim Levengrond Yehezkel i håndjern før han skjøt og drepte henne på kort avstand. Han skjøt så en annen kvinne i magen. Hun ble alvorlig såret, men overlevde angrepet. Til slutt skjøt og drepte han 35 år gamle Ziv Hajbi.

Siden angrepet søndag morgen har det pågått en enorm menneskejakt på terroristen. En rekke personer er pågrepet i jakten på den ettersøkte.

Industriparken Barkan, som ligger nær bosetningen Ariel, er arbeidsplassen til 8000 mennesker. Halvparten av de ansatte er israelere og halvparten er palestinere. Området er ofte brukt som et godt eksempel på sameksistens.

– Dette er en veldig vanskelig situasjon. Fram til nå har det ikke vært noen alvorlige hendelser her. I flere tiår har dette industriområdet fungert som en bro mellom israelere og palestinere, sier Yossi Dagan i Samaria regionråd.

Terrorgruppene Hamas og Islamsk jihad har hyllet terrorangrepet.

Trebarnsfaren Ziv Hajbi og enbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel ble drept i terrorangrepet søndag. (Foto: Privat)
Trebarnsfaren Ziv Hajbi og ettbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel ble drept i terrorangrepet søndag. (Foto: Privat)
Forrige artikkelTo israelere skutt og drept på jobb
Neste artikkelÅpnet nytt palass på Gazastripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.