Terrorrakett gjorde store ødeleggelser i Beersheba

En Grad-rakett fra Gaza forårsaket store skader på et bolighus i Beersheba natt til 17. oktober.

Terrorraketten mot Beersheba rammet boligen som huset en mor og tre barn. (Foto: IDF)
Raketten mot Beersheba rammet boligen som huset en mor og tre barn. Boligen ble totalskadet. (Foto: IDF)

Ingen personer kom til skade i angrepet. Rakettalarmen hadde blitt utløst og en mor og tre barn rakk å søke tilflukt i et bomberom før raketten slo ned og eksploderte i huset de befant seg i.

Terrorraketten var en oppgradert Grad-rakett med ekstra eksplosiver, skriver Times of Israel. Ødeleggelsene i nedslagsfeltet var derfor store. Beersheba er en storby med over 200.000 innbyggere.

Terroristene på Gaza-stripen avfyrte også en rakett i retning Tel Aviv. Den falt ned i havet utenfor byen, opplyser IDF.

– Som svar på rakettangrepene fra Gaza har israelske kampfly startet angrep mot terrormål på Gaza, sier IDF i en uttalelse torsdag morgen.

IDF opplyser også i morgentimene onsdag at de har rammet en terrorcelle som var i ferd med å avfyre nye raketter inn i Israel.

Både Hamas og Islamsk Jihad avviser at de står bak rakettangrepene, som de omtaler som «uansvarlig». Terrorgruppene hevder at de som skjøt ut rakettene er ute etter å sabotere de pågående våpenhvileforhandlingene der Egypt fungerer som tilrettelegger.

Forrige artikkelFå land har større vekst i turismen
Neste artikkelNå er demoniseringen av verdens eneste jødiske stat i gang i norske skoler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.