Terrorister skjøt 30 raketter mot Israel

Israel svarte med å bombe 80 terror-mål i en urolig natt langs Gaza-grensen.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel om natten. (Arkivfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mange hadde forhåpninger om at det ville gå mot roligere tider i Sør-Israel, etter at det fredag ble kjent at Egypt angivelig hadde forhandlet frem en avtale mellom Hamas og Israel som skulle sette en stopper for opptøyene og terroren fra Gazastripen. Fredag sa Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman at han forventet en rolig helg i sør. Det ble det ikke.

For fredag deltok tusenvis av palestinere på Gazastripen i voldelige opptøyer langs grensen mot Israel. Flere av demonstrantene forsøkte å ødelegge gjerdet som beskytter grensen. Det ble også kastet håndgranater og molotov-cocktails mot israelske soldater. Noen forsøkte også å infiltrere Israel. Fire palestinere ble drept i sammenstøtene.

Fredag kveld og gjennom natt til lørdag fortsatte uroen. Da ble det sendt 30 raketter fra Gazastripen mot Israel. Titusenvis av israelere måtte tilbringe natten i bomberom. Rakettforsvaret Iron Dome skjøt ned ti av rakettene. Resten landet i ubebodde områder. Minst åtte raketter ble skutt mot byen Sderot, som har over 25.000 innbyggere, skriver Times of Israel.

En av innbyggerne i Sderot har lagt ut denne videoen på Twitter:

Det er ikke kommet meldinger om at noen israelere er blitt skadet i angrepene, men flere personer blir behandlet for sjokk og panikkanfall.

Det israelske forsvaret svarte på rakettangrepene med å bombe 80 terror-mål på Gazastripen, blant annet bygget til Hamas’ sikkerhetstjeneste.

Terrorgruppen Islamsk Jihad sier lørdag morgen at det er dem som står bak rakettangrepene. Det israelske forsvaret mener den palestinske terrorgruppen har utført angrepet etter ordre fra Iran og Syria.

Israel mener likevel Hamas må holdes ansvarlige for alle angrep som kommer fra Gazastripen, siden det er Hamas som styrer enklaven.

Forrige artikkelOperasjon Dagsverks «fredsikon» gjentar at hun vil fjerne hele Israel
Neste artikkelMIFF ut til 1,3 millioner avislesere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.