Israeler alvorlig skadet i omfattende rakettangrep fra Gazastripen

Over 200 raketter og granater har i løpet av de siste timene blitt skutt mot Israel fra det Hamas-styrte området.

Denne utbrente bussen ble mandag ettermiddag truffet av en granat skutt fra Gazastripen. (Foto: Brannvesenet)
Denne utbrente bussen ble mandag ettermiddag truffet av en anti-tanksgranat skutt fra Gazastripen. (Foto: Brannvesenet)

Dagen etter at en israelsk oberstløytnant ble drept i en skuddveksling med Hamas-terrorister inne på Gazastripen, har terrorister på det Hamas-kontrollerte området skutt over 200 prosjektiler mot det sørlige Israel, skriver Times of Israel.

De massive angrepene startet da en israelsk buss, som var parkert noen få hundre meter fra Gaza-grensen, ble truffet og begynte å brenne av det som enten var en bombekaster- eller en rakettdrevet granat (RPG).

En 19 år gammel mann som sto i nærheten ble alvorlig skadet, ifølge helsepersonell. Sjåføren (25) ble også sendt til sykehus etter at han fikk angstanfall.

Rakettalarmen skal ha blitt utløst i Beersheva og så langt unna som ved Dødehavet og Hebron-området.


Rundt 60 raketter og granater fra Gaza er blitt skutt ned av det israelske forsvarssystemet Iron Dome, mens andre prosjektiler har truffet hus og bygninger på israelsk side av grensen. Der har de forårsaket lettere personskader og store materielle ødeleggelser.

Som svar på angrepene har israelske jagerfly bombet flere mål på Gazastripen, melder IDF.

Ifølge det Hamas-styrte helsedepartementet skal minst to palestinere være døde og tre andre skadet i den israelske responsen.

Det israelske forsvaret har gitt ordre om at skolene i grenseområdet i nærheten av Gaza skal holde stengt på tirsdag og ingen store sammenkomster vil bli tillatt.

Oppdatering tirsdag 13. november: Hamas har publisert denne videoen som viser øyeblikket da bussen blir truffet av et anti-stridsvognmissil av typen Kornet avfyrt fra Gazastripen:

Forrige artikkelKvalitetssalt fra Dødehavet til norske gourmetbord
Neste artikkelIsrael angrepet med 400 raketter siste døgn, mann drept i Ashkelon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.