Israeler alvorlig skadet i omfattende rakettangrep fra Gazastripen

Over 200 raketter og granater har i løpet av de siste timene blitt skutt mot Israel fra det Hamas-styrte området.
Denne utbrente bussen ble mandag ettermiddag truffet av en granat skutt fra Gazastripen. (Foto: Brannvesenet)
Denne utbrente bussen ble mandag ettermiddag truffet av en anti-tanksgranat skutt fra Gazastripen. (Foto: Brannvesenet)

Dagen etter at en israelsk oberstløytnant ble drept i en skuddveksling med Hamas-terrorister inne på Gazastripen, har terrorister på det Hamas-kontrollerte området skutt over 200 prosjektiler mot det sørlige Israel, skriver Times of Israel.

De massive angrepene startet da en israelsk buss, som var parkert noen få hundre meter fra Gaza-grensen, ble truffet og begynte å brenne av det som enten var en bombekaster- eller en rakettdrevet granat (RPG).

En 19 år gammel mann som sto i nærheten ble alvorlig skadet, ifølge helsepersonell. Sjåføren (25) ble også sendt til sykehus etter at han fikk angstanfall.

Rakettalarmen skal ha blitt utløst i Beersheva og så langt unna som ved Dødehavet og Hebron-området.


Rundt 60 raketter og granater fra Gaza er blitt skutt ned av det israelske forsvarssystemet Iron Dome, mens andre prosjektiler har truffet hus og bygninger på israelsk side av grensen. Der har de forårsaket lettere personskader og store materielle ødeleggelser.

Som svar på angrepene har israelske jagerfly bombet flere mål på Gazastripen, melder IDF.

Ifølge det Hamas-styrte helsedepartementet skal minst to palestinere være døde og tre andre skadet i den israelske responsen.

Det israelske forsvaret har gitt ordre om at skolene i grenseområdet i nærheten av Gaza skal holde stengt på tirsdag og ingen store sammenkomster vil bli tillatt.

Oppdatering tirsdag 13. november: Hamas har publisert denne videoen som viser øyeblikket da bussen blir truffet av et anti-stridsvognmissil av typen Kornet avfyrt fra Gazastripen:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise