Israel angrepet med 400 raketter siste døgn, mann drept i Ashkelon

Ingen meldinger om sivile drepte på Gaza-stripen i 150 målrettede angrep fra IDF.
Dette bildet viser skadene på leilighetskomplekset i Ashkelon. (Foto: Ambulansetjenesten United Hatzalah)
Et leilighetskompleks i Ashkelon ble truffet av en rakett. En person døde. (Foto: Ambulansetjenesten United Hatzalah)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Rakettangrepene mot Israel fortsetter med stor intensitet i morgentimene tirsdag 13. november. Mandag 12. november ble Israel angrepet med omlag 300 raketter og granater.

En mann ble drept og to kvinner alvorlig skadet da en rakett fra Gaza traff et leilighetskompleks i Ashkelon i morgentimene tirsdag. Mannen i 40-årene ble funnet død under ruinene etter at raketten slo ned i fjerde etasje, skriver Times of Israel.

Dødstallene på israelsk side kunne vært enormt mye større hvis ikke Israel hadde hatt et velfungerende rakettforsvarssystem. Ifølge israelske medier har Iron Dome-systemet stanset omlag hundre raketter som har vært på vei mot bebygde områder eller vital infrastruktur.

Raf Sanchez, Midtøsten-korrespondent for den britiske avisen Telegraph, påpeker på Twitter kl. 07.48 tirsdag morgen at det ikke meldes om noen sivile tap på Gaza. Ifølge palestinske medier tilhører de fire drepte terrororganisasjonene Islamsk Jihad og PFLP. «Interessant nok ser det ut til at ingen Hamas-krigere er drept,» skriver Sanchez. Dette tyder på at Hamas har sendt sine folk i dekning.

Før Israel ødela tv-stasjonen til Hamas mandag kveld sendte Israel varselraketter. De lave rapporterte dødstallene fra Gaza tyder på at bygningen ble helt evakuert før rakettene rammet og jevnet den med jorden.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise