Israel angrepet med 400 raketter siste døgn, mann drept i Ashkelon

Ingen meldinger om sivile drepte på Gaza-stripen i 150 målrettede angrep fra IDF.

Dette bildet viser skadene på leilighetskomplekset i Ashkelon. (Foto: Ambulansetjenesten United Hatzalah)
Et leilighetskompleks i Ashkelon ble truffet av en rakett. En person døde. (Foto: Ambulansetjenesten United Hatzalah)

Rakettangrepene mot Israel fortsetter med stor intensitet i morgentimene tirsdag 13. november. Mandag 12. november ble Israel angrepet med omlag 300 raketter og granater.

En mann ble drept og to kvinner alvorlig skadet da en rakett fra Gaza traff et leilighetskompleks i Ashkelon i morgentimene tirsdag. Mannen i 40-årene ble funnet død under ruinene etter at raketten slo ned i fjerde etasje, skriver Times of Israel.

Dødstallene på israelsk side kunne vært enormt mye større hvis ikke Israel hadde hatt et velfungerende rakettforsvarssystem. Ifølge israelske medier har Iron Dome-systemet stanset omlag hundre raketter som har vært på vei mot bebygde områder eller vital infrastruktur.

Raf Sanchez, Midtøsten-korrespondent for den britiske avisen Telegraph, påpeker på Twitter kl. 07.48 tirsdag morgen at det ikke meldes om noen sivile tap på Gaza. Ifølge palestinske medier tilhører de fire drepte terrororganisasjonene Islamsk Jihad og PFLP. «Interessant nok ser det ut til at ingen Hamas-krigere er drept,» skriver Sanchez. Dette tyder på at Hamas har sendt sine folk i dekning.

Før Israel ødela tv-stasjonen til Hamas mandag kveld sendte Israel varselraketter. De lave rapporterte dødstallene fra Gaza tyder på at bygningen ble helt evakuert før rakettene rammet og jevnet den med jorden.

Forrige artikkelIsraeler alvorlig skadet i omfattende rakettangrep fra Gazastripen
Neste artikkelTerrorister på Gazastripen truer med å sende raketter langt inn i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.