Terrorister på Gazastripen truer med å sende raketter langt inn i Israel

Hamas og Islamsk Jihad truer med å angripe Beersheva, Ashdod og andre byer med langtrekkende raketter.

En terrorist fra Hamas bærer en angrepsrakett. (Illustrasjonsfoto: Zoriah / Flickr.com)
Hamas har en rekke raketter som de bruker til å skyte mot den israelske sivilbefolkningen. (Foto: Zoriah / Flickr.com)

Det siste døgnet har Hamas og andre terrorgrupper på Gazastripen skutt rundt 400 raketter og granater mot israelske nærområder, inkludert byene Ashkelon og Sderot.

Nå truer terroristene med å bruke raketter med utvidet rekkevidde som kan ramme de israelske storbyene Beersheva og Ashdod, skriver Times of Israel.

Det er talsmannen Abu Obeida i den såkalte “militære” delen av terrororganisasjonen Hamas, Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, som i en melding på Twitter tirsdag morgen skriver at de kan komme til å skyte ut raketter som kan nå helt fram til de israelske storbyene.

“Okkupert Ashkelon har kommet innen vår rekkevidde som svar på bombardementet av sivile bygninger i Gaza. Ashdod og Beersheva er neste mål dersom fienden fortsetter med å bombardere sivile bygninger,” skriver Abu Obeida.

En talsmann for en annen terrorgruppe på Gazastripen, Palestinsk Islamsk Jihad, truer også med langtrekkende rakettangrep.

“Det som skjedde i går kveld og til nå er en del av det vanlige svaret som Israel forventer. I de kommende timene vil fienden motta det uventede. Fortsatt aggresjon av denne typen vil føre til at Motstanden [kodeord for terrorgruppene] vil utvide responsen slik at bosetterne [israelerne] bortenfor Beersheva og Ashdod vil måtte oppholde seg i nærheten av tilfluktsrom,” sa talsmannen.

Rakettangrep mot Beersheva og Ashdod, med rundt en halv million innbyggere, er relativt sjeldne og blir ansett for å være en alvorlig opptrapping av konflikten.

Beersheva ligger 40 kilometer fra Gazastripen mens avstanden mellom Ashdod og grensen til Gaza er 20 kilometer.

Forrige artikkelIsrael angrepet med 400 raketter siste døgn, mann drept i Ashkelon
Neste artikkelSe regnet av terrorraketter over Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.