Israel avdekket Hamas-terrorcelle på Vestbredden med rystende planer

Terrorcellen skulle angripe sivile på kjøpesentre, hoteller eller busser i Israel.

Regimet på Gaza henretter jevnlig mennesker de mener har samarbeidet med Israel. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube)
Hamas' væpnede ving viser seg frem under en parade på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube.)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier de har avdekket et forsøk fra terrorgruppen Hamas på å etablere en terrorcelle på Vestbredden som skulle utføre «alvorlige terrorangrep» inne i Israel, skriver avisen Jerusalem Post.

Militante fra Hamas’ militære fløy på Gazastripen skal ha rekruttert medlemmer på Vestbredden og trent dem opp i bruken av eksplosiver. Hamas skal også ha pekt ut flere befolkede områder som potensielle mål.

Shin Bet sier at terrorplanene som ble avdekket skiller seg ut i både omfang og skadepotensiale i forhold til andre planer som er avdekket de siste årene.

Etter instrukser fra høytstående Hamas-medlemmer på Gazastripen skulle terrorcellen angripe sivile på kjøpesentre, hoteller, tog eller busser i Israel. Målet var at et slikt omfattende angrep skulle føre til at konflikten mellom Israel og palestinerne eskalerte på både Gazastripen og Vestbredden.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Hamas skal ha brukt en eldre kvinne fra Gaza, som hadde tillatelse til å reise inn i Israel for medisinsk behandling, til å kommunisere med terrorcellen.

Forrige artikkelBli med Mette Johanne Follestad og Hallgrim Berg på reise til Israel våren 2019!
Neste artikkelGjør et kupp på flybilletter til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -