Hamas utnytter syke palestinere

Terrorgruppen skyr ingen midler i sin kamp mot Israel.

Israelske styrker leter etter en ettersøkt terrorist i området rundt Jenin. (Foto: Det israelske forsvaret)
Israelske styrker har pågrepet flere hundre på Vestbredden som er rekruttert av Hamas. (Foto: Det israelske forsvaret)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hamas’ militære fløy er blitt mer sofistikert og kynisk i måten de rekrutterer personer til sitt terrornettverk på Vestbredden, sier sikkerhetstjenesten Shin Bet. I en uvanlig detaljert uttalelse sier sikkerhetstjenesten at Hamas i økende grad har begynt å utnytte Israels humanitære barmhjertighet til å tilrettelegge for terrorangrep, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

– Aktivister fra Hamas’ militære fløy på Gazastripen har funnet rekrutter i Judea og Samaria som de har trent opp i bruken av eksplosiver. Disse har fått instrukser om å finne mål i Israel som de kan angripe, sier Shin Bet.

En del av den nye taktikken deres er å rekruttere palestinere som får medisinsk behandling i Israel. Disse syke pasientene blir utnyttet og brukt som et mellomledd. Hamas utnytter Israels barmhjertighet på det groveste.

– For å etablere kontakt med sine celler i Judea og Samaria utnytter Hamas mennesker på Gazastripen som har tillatelse til å komme inn i Israel for livreddende behandling, forteller sikkerhetstjenesten.

Shin Bet viser til et nylig eksempel, hvor den 53 år gamle palestinske nibarnsmoren Nueima Mukdad fikk lov til å bli med sin 47 år gamle søster til Israel for kreftbehandling. Etter å ha sluppet inn i Israel møtte de to søstrene Hamas-aktivist Fouad Dar Halil. Han har tidligere sonet 14 år i israelsk fengsel for sine rolle i store terrorangrep. Søstrene ga han en koffert med et hemmelig brev, hvor Hamas’ millitære fløy på Gaza spurte om han ville gjennomføre angrep inne i Israel og rekruttere andre til å hjelpe ham.

I brevet lovet Hamas at de ville hjelpe Halil med å skaffe våpen og midler til å gjennomføre angrep, i tillegg til instruksjoner for å lage bomber med nye teknikker som aldri før er brukt på Vestbredden. Halil takket ja til tilbudet.

Denne nye terrorcellen skulle gjennomføre angrep mot israelske mål så fort som overhodet mulig, i et forsøk på å eskalere konflikten mellom Israel og Hamas. Angrepet skulle skape ustabilitet også på Vestbredden. Hamas’ metoder og planer ble avdekket da 25 år gamle Ayus Rajoub fra Hebron, som var en del av cellen, ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker.

Shin Bet sier at terrorplanene som ble avdekket skiller seg ut i både omfang og skadepotensiale i forhold til andre planer som er avdekket de siste årene.

Etter instrukser fra høytstående Hamas-medlemmer på Gazastripen skulle terrorcellen angripe sivile på kjøpesentre, hoteller, tog eller busser i Israel.

Flere hundre palestinere som er blitt rekruttert av Hamas til terrorisme er blitt pågrepet på Vestbredden, blant annet studenter og unge kvinner.

– På denne måten saboterer Hamas’ militære fløy livene til palestinerne i Judea og Samaria, ved å bringe dem inn på terrorismens mørke vei.

Hamas-terroristen Ayus Rajoub etter at han ble pågrepet av sikkerhetstjenesten. (Foto: Shin Bet)
Hamas-terroristen Ayus Rajoub etter at han ble pågrepet av sikkerhetstjenesten. (Foto: Shin Bet)
Forrige artikkelNå går snart søknadsfristen ut for MIFFs sponsede sommertur for ungdom til Israel
Neste artikkeliTromsø: – Tårnet er politisk propaganda
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.