Politiet mistenker terror etter at jordaner angrep to israelske medarbeidere med hammer

Jordaneren fikk arbeidstillatelse i Israel dagen før angrepet.

Oversiktsbilde over Eilat. (Illustrasjon: flickr.com)
Oversiktsbilde over Eilat. Den israelske byen ligger ved Rødehavet i sør. (Illustrasjon: flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


En jordaner ansatt ved havnen i Eilat i det sørlige Israel ble arrestert fredag mistenkt for å ha angrepet to israelske medarbeidere med hammer. De to israelerne ble alvorlig skadet i angrepet, skriver nettavisen Times of Israel.

Gjerningsmannen ble raskt pågrepet etter hendelsen. Etterforskningen tyder på at angrepet dreier seg om et nasjonalistisk motivert terrorangrep.

Den mistenkte er nå i sikkerhetstjenesten Shin Bets varetekt.

I tillegg til de to skadde israelerne, som ble fraktet til sykehus med store hodeskader, ble også en jordansk arbeider lettere skadet i angrepet. Han skal ha blitt skadet da han forsøkte å stanse gjerningsmannen.

Den pågrepne fikk arbeidstillatelse til å arbeide i Israel dagen før angrepet.

I 2014 fikk 1500 jordanere arbeidstillatelse til å jobbe i den israelske byen ved Rødehavet, som ligger like ved den jordanske havnebyen Aqaba.

I et innlegg hos The Begin-Sadat Center for strategic studies skriver doktor Edy Cohen at det jordanske lovverket tillater drap på israelere.

Den tidligere jordanske soldaten Ahmad Musa Dakasma, som drepte sju israelske skolejenter i 1997, slapp nylig ut av fengsel etter 20 år. Han er stadig å finne i jordansk media, hvor han oppfordrer andre til å drepe jøder.

Dakasma viser til den jordanske loven State Security Law fra 2013 når han oppfordrer andre jordanere til å drepe israelere. Ifølge denne loven er ikke aktiviteter mot «den zionistiske okkupasjonen» definert som en forbrytelse. Dermed tillater denne loven at drap på jøder og israelere går ustraffet hen, hvis det kan bevises at det var en del av «kampen mot okkupasjonen».

Kanskje det var derfor den jordanske arbeideren forsøkte å drepe sine to israelske medarbeidere med en hammer?

Forrige artikkelKåret til en av verdens beste
Neste artikkelPolitiet ber om tiltale mot Netanyahu for bestikkelser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.