Politiet mistenker terror etter at jordaner angrep to israelske medarbeidere med hammer

Jordaneren fikk arbeidstillatelse i Israel dagen før angrepet.
Oversiktsbilde over Eilat. (Illustrasjon: flickr.com)
Oversiktsbilde over Eilat. Den israelske byen ligger ved Rødehavet i sør. (Illustrasjon: flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En jordaner ansatt ved havnen i Eilat i det sørlige Israel ble arrestert fredag mistenkt for å ha angrepet to israelske medarbeidere med hammer. De to israelerne ble alvorlig skadet i angrepet, skriver nettavisen Times of Israel.

Gjerningsmannen ble raskt pågrepet etter hendelsen. Etterforskningen tyder på at angrepet dreier seg om et nasjonalistisk motivert terrorangrep.

Den mistenkte er nå i sikkerhetstjenesten Shin Bets varetekt.

I tillegg til de to skadde israelerne, som ble fraktet til sykehus med store hodeskader, ble også en jordansk arbeider lettere skadet i angrepet. Han skal ha blitt skadet da han forsøkte å stanse gjerningsmannen.

Den pågrepne fikk arbeidstillatelse til å arbeide i Israel dagen før angrepet.

I 2014 fikk 1500 jordanere arbeidstillatelse til å jobbe i den israelske byen ved Rødehavet, som ligger like ved den jordanske havnebyen Aqaba.

I et innlegg hos The Begin-Sadat Center for strategic studies skriver doktor Edy Cohen at det jordanske lovverket tillater drap på israelere.

Den tidligere jordanske soldaten Ahmad Musa Dakasma, som drepte sju israelske skolejenter i 1997, slapp nylig ut av fengsel etter 20 år. Han er stadig å finne i jordansk media, hvor han oppfordrer andre til å drepe jøder.

Dakasma viser til den jordanske loven State Security Law fra 2013 når han oppfordrer andre jordanere til å drepe israelere. Ifølge denne loven er ikke aktiviteter mot «den zionistiske okkupasjonen» definert som en forbrytelse. Dermed tillater denne loven at drap på jøder og israelere går ustraffet hen, hvis det kan bevises at det var en del av «kampen mot okkupasjonen».

Kanskje det var derfor den jordanske arbeideren forsøkte å drepe sine to israelske medarbeidere med en hammer?Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise