Militær operasjon i gang i nord: IDF ødelegger Hizbollahs terrortunneler

Tirsdag 4. desember startet det israelske forsvaret (IDF) en operasjon for å hindre at angrepstunneler som terrororganisasjonen Hizbollah har gravd inn i Israel fra Libanon kan bli en trussel.

Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)

– Flere tunneler har krysset inn i israelsk territorium, og våre styrker jobber på den israelske siden av grensen for å ødelegge dem, sier oberstløytnant Jonathan Conricus, talsmann i IDF. De militære styrkene i området har gått i høyeste beredskap.

– Vi ser på Hizbollahs handlinger som et klart og grovt brudd på israelsk suverenitet, fortsetter han. Tunnelene skal ikke ha vært operativt klare ennå, og utgjorde derfor ikke noen umiddelbar trussel, skriver Times of Israel.

Mandag kveld var statsminister Benjamin Netanyahu i Brussel i møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo. De drøftet sikkerhetstrusselen fra Iran og situasjonen ved Israels nordgrense.

I helgen ble den truende retorikken mellom Israel og Hizbollah skrudd opp flere hakk. Fredag 29. november publiserte Hizbollah satellitt-bilder av strategiske mål i Israel med budskapet «Angrip og du vil angre.»

Forrige artikkelHamas vil henrette seks personer for “samarbeid” med Israel
Neste artikkelFra et hus på libanesisk side gikk terrortunnelen inn i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.