Militær operasjon i gang i nord: IDF ødelegger Hizbollahs terrortunneler

Tirsdag 4. desember startet det israelske forsvaret (IDF) en operasjon for å hindre at angrepstunneler som terrororganisasjonen Hizbollah har gravd inn i Israel fra Libanon kan bli en trussel.
Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)

– Flere tunneler har krysset inn i israelsk territorium, og våre styrker jobber på den israelske siden av grensen for å ødelegge dem, sier oberstløytnant Jonathan Conricus, talsmann i IDF. De militære styrkene i området har gått i høyeste beredskap.

– Vi ser på Hizbollahs handlinger som et klart og grovt brudd på israelsk suverenitet, fortsetter han. Tunnelene skal ikke ha vært operativt klare ennå, og utgjorde derfor ikke noen umiddelbar trussel, skriver Times of Israel.

Mandag kveld var statsminister Benjamin Netanyahu i Brussel i møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo. De drøftet sikkerhetstrusselen fra Iran og situasjonen ved Israels nordgrense.

I helgen ble den truende retorikken mellom Israel og Hizbollah skrudd opp flere hakk. Fredag 29. november publiserte Hizbollah satellitt-bilder av strategiske mål i Israel med budskapet «Angrip og du vil angre.»

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise