Her skyter terroristene mot en gravid kvinne og andre israelere som venter på bussen

Syv israelere ble skadet da palestinske terrorister åpnet ild mot en bussholdeplass ved bosetningen Ofra på Vestbredden søndag kveld.

Skjermdump fra overvåkningsbilder av terrorangrepet i Ofra 9. desember 2018.
Skjermdump fra overvåkningsbilder av terrorangrepet i Ofra 9. desember 2018.

Blant de alvorlig skadde i terrorangrepet er en 21 år gammel gravid kvinne. Hun var gravid med en guttebaby i uke 30. Han ble forløst med keisersnitt på Shaare Zedek-sykehuset, og i første omgang ble det meldt at tilstanden var stabil. Mandag morgen meldes det at hans tilstand er blitt forverret, skriver Times of Israel.

– Både moren og barnet har en lang vei å gå før de er ute av fare, sier professor Yonatan Halevy, medisinsk direktør ved Shaare Zedek.

– Hun har en skuddskade lavt i mageregionen, legger han til. Morens store blodtap kan ha ført til at babyen ikke fikk nok oksygen før han ble forløst med keisersnitt.

Det var like før klokken 21:30 søndag kveld at terrorister i en hvit bil begynte å skyte på en stor mengde mennesker som ventet på bussen etter at de hadde deltatt på et arrangement i forbindelse med den jødiske høytiden Hanukkah.

I en video fra et overvåkingskamera, som har blitt publisert i sosiale medier, kan man se en hvit bil som sakker ned farten i nærheten av busstoppet. Deretter treffer skuddene menneskene, som forsøker å løpe unna de dødelige kulene. Bilen, som stoppet i noen få sekunder, kjører så videre, samtidig som IDF-soldater kommer løpende.

Det skal ha vært minst to personer i bilen. Israelske sikkerhetsstyrker har satt opp kontrollposter langs veiene og er i gang med å gjennomsøke palestinske landsbyer i nærheten i jakten på terroristene.

Se den merkelige vinklingen på terrorangrepet som VG hadde i en nyhetsnotis mer enn to timer etter at angrepet fant sted:

 

Forrige artikkelMIFF advarte norske skoler: Pass på at dine elever ikke lærer på skolen at terrorangrep er «magiske»
Neste artikkelHamas hyller søndagens terrorangrep på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.