Terrorister på rømmen skutt og drept

To ettersøkte terrorister ble skutt og drept av israelske styrker under et raid på Vestbredden onsdag. (Foto: IDF)
To ettersøkte terrorister ble skutt og drept av israelske styrker under et raid på Vestbredden onsdag. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Etter en to måneder lang menneskejakt fant israelske styrker onsdag kveld palestineren som er mistenkt for å ha gjennomført et terrorangrep mot fabrikkområdet Barkan på Vestbredden. To israelere, som var kollegaer med palestineren, ble drept i angrepet. Terroristen var bevæpnet og ble skutt og drept i forbindelse med pågripelsen, skriver nettavisen Times of Israel.

Det var 7. oktober i år at 23 år gamle Ashraf Na’alowa skal ha drept sine israelske kollegaer Kim Levengrond Yehezkel og Ziv Hajbi på fabrikken hvor de jobbet. I tillegg ble en tredje israelsk kvinne skadet i terrorangrepet.

Industriparken Barkan, som ligger nær bosetningen Ariel, er arbeidsplassen til 8000 mennesker. Halvparten av de ansatte er israelere og halvparten er palestinere. Området er ofte brukt som et godt eksempel på sameksistens.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en veldig vanskelig situasjon. Fram til nå har det ikke vært noen alvorlige hendelser her. I flere tiår har dette industriområdet fungert som en bro mellom israelere og palestinere, fortalte Yossi Dagan i Samaria regionråd, like etter terrorangrepet som kostet to israelere livet.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet skal Na’alowa ha vært i gang med planleggingen av et nytt terrorangrep da han ble skutt og drept.

Trebarnsfaren Ziv Hajbi og enbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel ble drept i terrorangrepet søndag. (Foto: Privat)
Trebarnsfaren Ziv Hajbi og enbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel ble drept i terrorangrepet 7. oktober. (Foto: Privat)

Også en annen ettersøkt terrorist ble skutt og drept av israelske styrker onsdag kveld. 29 år gamle Salih Omar Barghouti skal være gjerningsmannen som skjøt mot en gruppe israelere på et busstopp på Vestbredden søndag kveld. Sju israelere ble skadet i angrepet, blant dem en gravid kvinne.

Babyen hennes ble forløst med hastekeisersnitt etter angrepet. Situasjonen til spedbarnet ble først omtalt som stabil, men situasjonen forverret seg raskt utover uken. Onsdag meldte sykehuset at babyen var død.

Hamas sier i en uttalelse at Barghouti var medlem i deres terrororganisasjon og de hyller angrepet, som altså tok livet av en baby, for «heroisk».

Fire andre som er mistenkt for å ha vært involvert i søndagens terrorangrep ble pågrepet i forbindelse med aksjonen onsdag kveld. Også flere som skal ha bistått Na’alowa med å være på rømmen i to måneder er pågrepet.

Sju israelere ble skadet da en terrorist begynte å skyte fra en bil mot busstoppet de stod på. (Foto: Magen David Adom)
Sju israelere ble skadet da en terrorist begynte å skyte fra en bil mot busstoppet de stod på. (Foto: Magen David Adom)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag