Terrorister på rømmen skutt og drept

Blant annet skal en av terroristene bak søndagens angrep være drept.

To ettersøkte terrorister ble skutt og drept av israelske styrker under et raid på Vestbredden onsdag. (Foto: IDF)
To ettersøkte terrorister ble skutt og drept av israelske styrker under et raid på Vestbredden onsdag. (Foto: IDF)

Etter en to måneder lang menneskejakt fant israelske styrker onsdag kveld palestineren som er mistenkt for å ha gjennomført et terrorangrep mot fabrikkområdet Barkan på Vestbredden. To israelere, som var kollegaer med palestineren, ble drept i angrepet. Terroristen var bevæpnet og ble skutt og drept i forbindelse med pågripelsen, skriver nettavisen Times of Israel.

Det var 7. oktober i år at 23 år gamle Ashraf Na’alowa skal ha drept sine israelske kollegaer Kim Levengrond Yehezkel og Ziv Hajbi på fabrikken hvor de jobbet. I tillegg ble en tredje israelsk kvinne skadet i terrorangrepet.

Industriparken Barkan, som ligger nær bosetningen Ariel, er arbeidsplassen til 8000 mennesker. Halvparten av de ansatte er israelere og halvparten er palestinere. Området er ofte brukt som et godt eksempel på sameksistens.

– Dette er en veldig vanskelig situasjon. Fram til nå har det ikke vært noen alvorlige hendelser her. I flere tiår har dette industriområdet fungert som en bro mellom israelere og palestinere, fortalte Yossi Dagan i Samaria regionråd, like etter terrorangrepet som kostet to israelere livet.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet skal Na’alowa ha vært i gang med planleggingen av et nytt terrorangrep da han ble skutt og drept.

Trebarnsfaren Ziv Hajbi og enbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel ble drept i terrorangrepet søndag. (Foto: Privat)
Trebarnsfaren Ziv Hajbi og enbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel ble drept i terrorangrepet 7. oktober. (Foto: Privat)

Også en annen ettersøkt terrorist ble skutt og drept av israelske styrker onsdag kveld. 29 år gamle Salih Omar Barghouti skal være gjerningsmannen som skjøt mot en gruppe israelere på et busstopp på Vestbredden søndag kveld. Sju israelere ble skadet i angrepet, blant dem en gravid kvinne.

Babyen hennes ble forløst med hastekeisersnitt etter angrepet. Situasjonen til spedbarnet ble først omtalt som stabil, men situasjonen forverret seg raskt utover uken. Onsdag meldte sykehuset at babyen var død.

Hamas sier i en uttalelse at Barghouti var medlem i deres terrororganisasjon og de hyller angrepet, som altså tok livet av en baby, for «heroisk».

Fire andre som er mistenkt for å ha vært involvert i søndagens terrorangrep ble pågrepet i forbindelse med aksjonen onsdag kveld. Også flere som skal ha bistått Na’alowa med å være på rømmen i to måneder er pågrepet.

Sju israelere ble skadet da en terrorist begynte å skyte fra en bil mot busstoppet de stod på. (Foto: Magen David Adom)
Sju israelere ble skadet da en terrorist begynte å skyte fra en bil mot busstoppet de stod på. (Foto: Magen David Adom)
Forrige artikkelBabyen som ble forløst med keisersnitt etter terrorangrep døde
Neste artikkelTo drept og to alvorlig skadet i et nytt terrorangrep på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.