– Norge bør følge etter Nederland for å presse fram slutt i terrorbelønning

Nederland kutter i bistanden til palestinske myndigheter så lenge de belønner terror.
Conrad Myrland er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred. (Foto: MIFF)
Conrad Myrland er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred. (Foto: MIFF)

Bare tre uker etter at direktør Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch (PMW) i november holdt foredrag om den palestinske terrorlønnen til nederlandske parlamentarikere, vedtok de med 94 mot 56 stemmer å kutte 7 prosent i bistanden til palestinske selvstyremyndigheter, PA.

Det skriver Palestinian Media Watch i en artikkel publisert 17. desember 2018.

– For å få slutt på terrorbelønningen bør Norge følge Nederlands eksempel, kommenterer Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

De nederlandske lovgiverne valgte 7 prosent fordi PMW kunne dokumentere at det er denne andelen av budsjettet som PA bruker på å utbetale lønn til fengslede terrorister, og til døde terroristers familier.

Vedtaket er bindende inntil PA avslutter denne ordningen.

PMW skriver at behovet for at utenlandske givere gjør slike vedtak fortsatt er stort og aktuelt ettersom PA nylig har inkludert fire nye familier på listen over de som vil motta terrorlønn.

De fire palestinske terroristene det gjelder er Salih Omar Barghouti (som 9. desember skjøt mot en gruppe israelere på et busstopp på Vestbredden), Ashraf Na’alowa (som 7. oktober skjøt og drepte sine arbeidskollegaer Kim Levengrond Yehezkel og Ziv Hajbi), og to palestinere som ble drept idet de forsøkte å drepe israelere. Familiene til alle disse terroristene kommer nå til å motta månedlige beløp livet ut fra PA.

Etter at PMW i juli 2014 holdt foredrag til nederlandske parlamentarikere, vedtok nasjonalforsamlingen med 148 mot 2 stemmer å kutte i finansieringen til PA dersom de fortsatte med å utbetale lønn til terrorister. Vedtaket ble imidlertid ikke gjennomført ettersom PA klarte å lure vestlige donorer ved å legge ned «Departementet for fanger». I tillegg hevdet de at pengene ikke kom fra utenlandske givere, og at det var PLO som utbetalte pengene.

Etter at PMW avslørte svindelen i 2016, var det internasjonale samfunnet opprørt. Denne kunnskapen og PMWs dokumentasjon på at PA likevel fortsatte med å utbetale terrorlønn, førte til at amerikanerne i mars 2018 vedtok Taylor Force-loven. Den går ut på å stanse amerikansk bistand til PA inntil PA stanser terrorbelønningen. Av samme årsak vedtok den australske regjeringen i juli 2018 å kutte all direkte bistand til PA.

Nederland er det første landet i Europa som vil kutte i bistanden på grunn av PAs utbetalinger til terrorister etter at PMW i 2016 avslørte PAs bedrageri, skriver PMW.

Itamar Marcus dokumenterte i sitt nyeste foredrag at PA fortsetter med å utbetale lønn til fengslede terrorister og familiene til døde terrorister. Britiskfødte Kay Wilson, som overlevde et terrorangrep i 2010, talte også til de nederlandske parlamentarikerne.

En av dem, Joël Voordewind, reagerte umiddelbart etter PMWs foredrag med å si at han ville utarbeide et forslag til vedtak.

– Jeg ble svært preget av Kay Wilsons historie om hvordan hun overlevde 13 knivstikk i kroppen. Historien hennes gjør Itamar Marcus’ appell om at PAs utbetalinger til dømte terrorister må stoppes, enda sterkere… Vi er nå en del av regjeringen… Forhåpentligvis vil de andre partiene være enige i å kutte i budsjettet til PA med den samme summen de bruker på terroristene, sa Voordewind.

MIFF har i flere år presset på for å få skiftende norske regjeringer til å bruke økonomisk press mot palestinske selvstyremyndigheter for å få slutt på belønningssystemet for terror.

Palestinernes 2018-budsjett viser helt åpent at terrorister belønnes

Fatah hyller drap på 116 israelere

Palestinsk skolebok for femteklassinger fremstiller jihadister og terrorister som helter å etterfølge

Palestiner planla terrorangrep for å få fangelønn

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise