Smurt med dine skattepenger vil babydrapsmannen få 14.000 kroner i måneden i belønning

Babymorderen Asam Barghouti vil bli rikt belønnet av palestinske myndigheter.

Asam (t.v.) og Salah Barghouti på en feiring i Kobar i april 2017, etter at førstnevnte hadde sluppet ut av israelsk fengsel etter å ha sonet i 11 år. De to brødrene skal ha stått bak to dødelige skyteangrep på Vestbredden. (Foto: Twitter)
Asam (t.v.) og Salah Barghouti på en feiring i Kobar i april 2017, etter at førstnevnte hadde sluppet ut av israelsk fengsel etter å ha sonet i 11 år. De to brødrene skal ha stått bak to dødelige skyteangrep på Vestbredden. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag 8. januar ble Asam Barghouti, som er mistenkt for flere dødelige skyteepisoder på Vestbredden i desember, pågrepet av israelske styrker.

Blant annet var han med på å skyte mot et busstopp fullt av israelere utenfor bosetningen Ofra. En gravid kvinne ble skutt og alvorlig skadet. Skadene gjorde at barnet hennes måtte forløses med hastekeisersnitt. Etter tre dager på sykehus døde det nyfødte barnet.

Nå kan babydrapsmannen forvente seg en klekkelig belønning. I henhold til palestinske myndigheters lovverk, siden han ble arrestert av Israel for sin «deltakelse i kampen mot okkupasjonen», har Barghouti krav på en månedlig utbetaling på 6000 shekels, rundt 14.000 norske kroner. Denne månedlige utbetalingen vil over tid øke til 12.000 shekels, rundt 28.000 kroner i måneden, skriver vaktbikkjen Palestinian Media Watch (PMW).

MIFF har i en årrekke skrevet om hvordan palestinske selvstyremyndigheter (PA) belønner terrorisme. Dette belønningssystemet er smurt med norske skattebetaleres penger. Hvert år gir Norge flere hundre millioner kroner i bistand til de palestinske myndighetene. Vårt bidrag bidrar til å holde liv i den groteske terrorlønnen. Selv om våre skattepenger ikke går direkte til terrorlønn, så frigjør det midler i PAs budsjett til å holde liv i systemet.

Barghoutis terrorlønn vil være høyere enn hva de fleste andre terroristene i fengsel får. Det er fordi han allerede har tilbragt 11 år i fengsel for annen terrorisme. Barghouti ble løslatt fra israelsk fengsel i april 2017. I løpet av denne tiden fikk han utbetalt 447.000 shekels, over én million norske kroner.

I tillegg til dette fikk han, i henhold til palestinske lover, også utbetalt en engangssum på over 50.000 kroner da han ble løslatt etter endt soning.

Men Asam Barghouti er langt fra den eneste babymorderen som belønnes med et månedlig beløp. Amjad og Hakim Awad drepte fem medlemmer av familien Fogel, foreldrene og deres tre barn, inkludert 3 måneder gamle Hadas og fire år gamle Eldar. Siden drapene i 2011 har terroristene fått utbetalt over én million kroner. Abdullah Barghouti produserte seks bomber som ble brukt av selvmordsbombere, inkludert i angrepet mot restauranten Sbarro i 2001. 15 mennesker ble drept, blant dem to år gamle Hemda Schijveschuurder. Utbetaling så langt: 1,6 millioner kroner. Majdi Za’atri var hjernen bak en bussbombing i Jerusalem i 2003 hvor 23 mennesker ble drept, inkludert to ettåringer. Utbetaling så langt: 1,5 millioner kroner.

Asams bror Salah deltok også i terrorangrepet som kostet et spedbarn livet. Han ble skutt og drept av israelske styrker da han ble forsøkt pågrepet i desember. Siden han ble drept som en «martyr» vil familien hans få utbetalt over 3000 kroner i måneden så lenge de lever.

Palestinske selvstyremyndigheter brukte i 2018 over tre milliarder kroner på terrorlønn. Det tilsvarer 44% av den summen PA får i utenlandsk bistand hvert år. Til tross for internasjonal fordømmelse og fare for økonomiske sanksjoner har Mahmoud Abbas lovet at de aldri vil slutte med terrorlønn.

Likevel har en rekke land det siste året tatt i bruk økonomisk press for avvikle det skalerte belønningssystemet. MIFF mener Norge må følge etter. Så lenge vi fortsetter å gi frie budsjettmidler til PA, bidrar vi til terrorfinansiering. Som stort giverland og leder av giverlands­gruppen mener vi Norge har mye større muligheter til å påvirke PAs pengebruk.

Shira og Amichai Ish-Ran mistet babyen sin etter terrorangrepet søndag 9. desember. (Foto: Skjermdump YouTube)
Shira og Amichai Ish-Ran mistet babyen sin etter terrorangrepet søndag 9. desember. (Foto: Skjermdump YouTube)
Forrige artikkelRapperen Kaveh blir ikke straffet for grov jødehets under festival i Oslo
Neste artikkelHvordan Kjell Ingolf og Siv kan sikre mye bedre Israel-politikk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.