Utplasserer rakettskjold i Tel Aviv

Styrker sikkerheten etter syriske trusler om å angripe den israelske metropolen.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av rakettangrepene mot Israel. Her er et Iron Dome-batteri ved Ashkelon. (Foto: IDF)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av rakettangrepene mot Israel. (Foto: IDF)

Det israelske militæret har de siste dagene utplassert rakettforsvaret Iron Dome flere steder i det sentrale og sørlige Israel, som følge av spenningen i både Syria og på Gazastripen. Det er også utplassert et Iron Dome-batteri i Tel Aviv-området for å beskytte metropolen, skriver Times of Israel.

Det har i det siste vært en økning i kamphandlinger og krigsretorikk både nord og sør i Israel. Blant annet har Syrias FN-ambassadør truet med et syrisk angrep på Ben Gurion internasjonale flyplass utenfor Tel Aviv, hvis ikke FN klarer å stanse de israelske angrepene på iranske mål i Syria.

Et angrep på Israels hovedflyplass ville ikke bare ført til betydelige implikasjoner for landets sikkerhet, men også økonomien og anseelsen.

Natt til mandag 21. januar gjennomførte israelske jagerfly et omfattende angrep mot iranske mål i Syria, etter at Iran skjøt et missil mot Israel fra Syria. 21 militære skal ha blitt drept i det israelske angrepet, blant annet tolv iranske soldater.

I tillegg til trusselen i nord er det ventet at flere tusen palestinere på Gazastripen i sør vil delta i opptøyer langs grensen mot Israel fredag. Også tirsdag var det store opptøyer og flere skyteepisoder. En israelsk soldat ble skutt av en palestinsk skarpskytter under opptøyene, men hjelmen reddet livet hans. Det israelske forsvaret svarte med å angripe to Hamas-utposter. En Hamas-soldat ble drept og to andre skadet i angrepet.

Israel kan havne i militære konflikter på tre forskjellige fronter – Syria, Libanon og Gazastripen – på samme tid i 2019, ifølge Institutt for nasjonale sikkerhetsstudiers (INSS) årlige vurdering av Israels sikkerhetssituasjon.

Forrige artikkelIsrael kåret til den femte mest innovative økonomien i verden
Neste artikkelDirekteintervju fra Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.