Palestiner erkjenner voldtekt og drap på Ori Ansbacher (19)

Torsdag 7. februar ble Ori Ansbacher fra Tekoa på Vestbredden funnet naken og med flere knivstikk i Ein Yael-skogen i Jerusalem.

Den 19 år gamle israelske jenta Ori Ansbacher ble brutalt voldtatt og drept torsdag 7. februar. (Foto: Privat)
Den 19 år gamle israelske jenta Ori Ansbacher ble brutalt voldtatt og drept torsdag 7. februar. (Foto: Privat)

Mindre enn 48 timer senere ble den 29 år gamle palestineren Arafat Irfayia far Hebron arrestert. DNA-funn på åstedet ga etterforskerne stor sikkerhet i at gjerningsmannen var Irfayia. Han har siden erkjent angrep og drap av jenta, melder israelske medier søndag 10. februar.

– Den mistenkte forlot sitt hjem i Hebron med en kniv og dro til landsbyen Beit Jala. Derfra gikk han inn i skogen, hvor han så Ori, angrep henne og myrdet henne, opplyser den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet. Drapet på Anbacher er hittil ikke offisielt blitt klassifisert som et terrorangrep. Flere detaljer omkring saken er også underlagt militærsensur. Sikkerhetsminister Gilad Erdan mener drapet må bli ansett som et terrorangrep, samme hvilken forklaring Irfayia gir under forhør.

Irfayia har tidligere vært fengslet av israelske myndigheter i noen måneder i 2009 for mistenkelig adferd og ulovlig våpenbesittelse. Det er ikke kjent at han har vært involvert med terrorgrupper etter at han ble løslatt.

Oppdatering 11. februar: Israelske sikkerhetsmyndigheter etterforsker nå saken som et terrorangrep.

Forrige artikkelTerrorister i dress
Neste artikkelByråd i København ga hederspris til provokatører som demoniserer og boikotter Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.