Terrorister i dress

En ny rapport dokumenterer tette bånd mellom såkalte “menneskerettighets-organisasjoner” som går inn for boikott av Israel, og palestinske terrororganisasjoner.

Søndag 3. februar publiserte Det israelske strategidepartementet en 78 sider lang rapport med tittelen “Terrorists In Suits” (terrorister i dress).

“Terrororganisasjoner mener boikott er en ekstra taktikk ved siden av væpnet kamp mot Israel og har derfor gått sammen med BDS-kampanjen for å nå målet om å avvikle den jødiske staten. Etter å ha avslørt forbindelsen mellom boikottorganisasjoner og terrororganisasjoner oppfordrer jeg regjeringer i Europa om å revurdere lovligheten og avslutte finansieringen av boikott Israel-organisasjoner”

Strategiminister Gilad Erdan

Likud-politiker Gilad Erdan er nyutnevnt minister. (Foto: Likud)
Strategiminister Gilad Erdan. (Foto: Likud)

Rapporten dokumenterer over 100 tette bånd mellom over 13 NGO-er (ikke-statlige organisasjoner) – som hevder de arbeider for palestinernes menneskerettigheter – samtidig som de inngår i den såkalte BDS-kampanjen mot Israel, og de to palestinske terrororganisasjonene Hamas og Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP).

BDS står for Boycott, Divestment og Sanctions.

Rapporten dokumenterer hvordan Hamas og PFLP bruker NGO-ene som et ekstra våpen i kampen for å utslette staten Israel. Terroristene har lyktes med å plassere over 30 av sine medlemmer i lederposisjoner i anti-israelske NGO-er. 20 av dem har vært fengslet, blant annet for drap.

Hamas og PFLP står på terrorlisten til USA, EU, Canada og Israel, og har gjennomført en lang rekke terrorangrep, inkludert flykapringer og selvmordsbombinger.

En av mennene som er nevnt i rapporten er palestineren Shawan Jabarin. I april 2017 var han i Norge. På forhånd skrev MIFF artikkelen “Norsk Folkehjelp, PRIO og KLP åpner dørene for palestiner med terrorbånd“.

Shawan Jabarin. (Illustrasjon: MSA)
Shawan Jabarin. (Illustrasjon: MSA)

Det betyr at boikottorganisasjoner og terrororganisasjoner samarbeider om aktiviteter som for eksempel innsamling av penger. Disse personene har altså ikke sluttet med å støtte terror mot israelere, slik de har forsøkt å gi inntrykk av utad.

Norsk Folkehjelp, Fagforbundets partner i støttearbeidet til palestinerne, måtte i 2018 betale 16 millioner kroner til amerikanske myndigheter for sin støtte til palestinske terrororganisasjoner, deriblant Hamas og PFLP.

Last ned og les hele rapporten her.

Forrige artikkelKushner og Greenblatt skal dra på rundreise i Midtøsten for å samle inn penger til Trumps fredsplan
Neste artikkelPalestiner erkjenner voldtekt og drap på Ori Ansbacher (19)
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.