Mistenkt for drap på tenåring: – Jeg ønsket å drepe en jøde og bli martyr

Palestineren Arafat Irfaiya innrømmer å ha drept 19 år gamle Ori Ansbacher.

29 år gamle Arafat Irfaiya fra Hebron er mistenkt for å ha drept 19 år gamle Ori Ansbacher . (Foto: Skjermdump YouTube)
29 år gamle Arafat Irfaiya fra Hebron er mistenkt for å ha drept 19 år gamle Ori Ansbacher . (Foto: Skjermdump YouTube)

Palestineren Arafat Irfaiya, som er mistenkt for å ha voldtatt og brutalt drept den israelske 19-åringen Ori Ansbacher, har i avhør med sikkerhetstjenesten Shin Bet fortalt at han kom til Israel for å lete etter en jøde han kunne drepe, fordi han ønsket å bli en «martyr», skriver nettavisen Times of Israel.

– Jeg dro til Israel med en kniv fordi jeg ønsket å bli en martyr og drepe en jøde. Jeg møtte denne jenten helt tilfeldig, har Irfaiya fortalt etterforskerne.

Det var torsdag 7. februar at israelske Ori Ansbacher ble funnet naken og med flere knivstikk i Ein Yael-skogen i Jerusalem. Mindre enn 48 timer senere ble den 29 år gamle palestineren fra Hebron arrestert.

19 år gamle Ori Ansbacher ble et tilfeldig offer for palestinsk hat. Gjerningspersonen drepte den første jøden han møtte. (Foto: Privat)
19 år gamle Ori Ansbacher ble et tilfeldig offer for den palestinske gjerningsmannens jødehat. (Foto: Privat)
Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

Irfaiya har forklart at etter at han krysset Den grønne linjen, som skiller de palestinske områdene og Israel, la han på løp for å ikke bli oppdaget.

Politiet og sikkerhetstjenesten ønsker å tiltale den palestinske 29-åringen for drap i forbindelse med et terrorangrep, i tillegg til voldtekt av 19-åringen.

Da den mistenkte møtte i retten fredag trakk han på smilebåndet;

Forrige artikkelSe hva NTB svarer på MIFFs kritiske rapport
Neste artikkelAdvarer Iran: – Angriper dere Israel blir dette det siste jubileet dere har
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -