To israelske soldater skadet i bilangrep på Vestbredden

Åstedet for bilangrepet natt til mandag der to israelske soldater ble skadet. (Foto: Twitter/Kan)
Åstedet for bilangrepet natt til mandag der to israelske soldater ble skadet. (Foto: Twitter/Kan)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En IDF-offiser ble alvorlig skadet og en soldat fra det israelske grensepolitiet ble lettere skadet da de ble rammet av en bil kjørt av palestinere rundt klokken 03:30 (lokal tid) natt til mandag.

Det som trolig er et terrorangrep fant sted utenfor landsbyen Kafr Ni’ma vest for Ramallah på den nordlige delen av Vestbredden.

De skadde soldatene ble evakuert til Tel Hashomer Hospital i Ramat Gan. Offiseren ble påført skader over det meste av kroppen og plassert i medisinsk indusert koma, mens soldaten fra grensepolitiet ble behandlet av leger og deretter utskrevet fra sykehuset.

Soldatene hadde nettopp gjennomført en aksjon i landsbyen for å arrestere palestinere da de fikk problemer med bilen sin, skriver Jerusalem Post. De befant seg utenfor bilen i et forsøk på å flytte den da de ble påkjørt av den palestinske bilen.

Soldatene åpnet ild mot de tre palestinske mennene som befant seg i bilen. To av dem døde av skuddene, mens den tredje ble såret og arrestert.

Palestinske helsemyndigheter sa de to døde heter Amir Mahmud Dragah (20) og Yusuf Raed Angao (20), mens palestineren som ble arrestert heter Haitham Juma al-Qom.

Ifølge en uttalelse fra IDF skal de tre palestinerne tidligere samme natt ha kastet brannbomber på biler ved et veikryss i nærheten av vei nummer 443. Flere klargjorte bensinbomber, såkalte molotovcoctail, ble funnet i bilen deres.

Times of Israel skriver at innbyggere i landsbyen nekter for at bilangrepet var med hensikt. De hevder det var en ulykke og begrunner det med at gaten er smal, mangler lys og blir omtalt som “dødens gate”.

Bilen som kjørte på soldatene. (Foto: Twitter/Kan)
Bilen som kjørte på soldatene. (Foto: Twitter/Kan)

Statsminister Benjamin Netanyahu berømmer soldatene for hvordan de reagerte etter bilangrepet, og ga ordre om at de palestinske angripernes hjem skal rives.

– Denne morgenen handlet IDF-soldatene raskt og likviderte terroristene som truet med å kjøre over dem, sa Netanyahu ved starten av et møte med statsministeren fra øystaten Samoa.

Den palestinske terrororganisasjonen Hamas hyller bilangrepet. Talsmannen Hazem Qassem uttalte: – De to shahidene (martyrene) som ble drept denne morgenen vest for Ramallah framhever at den opprørske ungdommen på Vestbredden ikke vil hvile inntil de oppnår vårt folks fulle rettigheter og våre hellige steder er frigjort. Han la til at “planen om å gjøre Jerusalem jødisk, ikke vil lykkes”.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag