Tel Aviv angrepet med to iransk-produserte raketter fra Gaza-stripen

De israelske forsvarsstyrkene svarte mot omkring hundre terrormål.

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Rakettalarmen ble utløst i større deler av det sentrale Israel på kvelden torsdag 14. mars. MIFFs journalist Bjarte Bjellås, som oppholdt seg i Tel Aviv, rapporterte om et kraftig smell over byen kl. 20.19 norsk tid.

For første gang siden krigen i 2014 avfyrte terrorister på Gaza-stripen raketter mot Tel Aviv. Det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome ble aktivert, men de iransk-produserte Fajr angrepsrakettene fra Gaza slo ned i åpent område. Ifølge IDF ble to forsvarsraketter fra Iron Dome styrt til å treffe hverandre, og det var antakeligvis dette smellet Bjellås hørte over Tel Aviv.

I løpet av natten har Israel svart med angrep mot terrormål på Gaza-stripen. Blant målene var et hovedkvarter til Hamas i Ribal-bydelen sentralt i Gaza by. IDF mener dette hovedkvarteret planlegger terrorangrep på Vestbredden og leder terrorgruppens militær oppbygging. Ifølge IDF ble også et underjordisk anlegg for rakettproduksjon rammet, sammen med en rekke andre stillinger.

Oppdatering kl. 14.10 fredag 15. mars

Fredag morgen melder IDF at rakettangrepene mot Tel Aviv sannsynligvis ble avfyrt av Hamas ved “en feil”. Den spente situasjonen ser ut til å roe seg og partene skal ha blitt enige om en våpenhvile.

 

Se direktesending fra MIFF om terrorangrepene mot Tel Aviv fra torsdag kveld.

Palestinske terrorister avfyrte raketter mot storbyen Tel Aviv

Palestinske terrorister avfyrte raketter mot storbyen Tel Aviv

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Torsdag 14. mars 2019

Forrige artikkelConrad Myrland kommenterer MIFF på NRK Dagsnytt Atten
Neste artikkelHva norske medier ikke kommer til å fortelle deg om den nye palestinske statsministeren
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.