Terroristen bak søndagens angrep skutt og drept

18 år gamle Omar Abu Laila ble drept i en skuddveksling med israelske soldater.

Terroristen som søndag drepte to israelere ble tirsdag kveld skutt og drept i skuddveksling med israelske soldater. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Terroristen som søndag drepte to israelere ble tirsdag kveld skutt og drept i skuddveksling. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Den 18 år gamle palestineren Omar Abu Laila, som søndag drepte to israelere og alvorlig skadet en, ble tirsdag kveld skutt og drept i en skuddveksling med israelske soldater. Terroristen ble funnet i nærheten av Ramallah etter å ha vært på rømmen siden søndag, skriver Times of Israel.

Ingen israelske soldater skal ha blitt skadet i skuddvekslingen, som startet etter at terroristen nektet å overgi seg. Videoer i sosiale medier viser en kraftig skuddveksling mellom terroristen og de israelske soldatene.

Søndagens angrep startet med at den palestinske terroristen knivstakk og drepte den 19 år gamle israelske soldaten Gal Keidan. Terroristen tok så våpenet til soldaten og brukte det til å skyte mot passerende biler ved et travelt veikryss utenfor bosetningen Ariel nord for Jerusalem.

Det var 18 år gamle Omar Abu Laila som drepte to israelere på søndag. Tirsdag ble han selv skutt og drept.
Det var 18 år gamle Omar Abu Laila som drepte to israelere på søndag. Tirsdag ble han selv skutt og drept.

En av dem som ble skutt var tolvbarnsfaren Achiad Ettinger. Mandag døde han på sykehus. En tredje person ble alvorlig skadet, men utenfor livsfare.

Det er fortsatt uklart om terroristen opererte alene under og etter angrepet. Det ser ut til at han skal ha hatt kunnskap om bruk av våpen. Det israelske forsvaret mistenker derfor at han kan ha fått en form for militær opplæring.

I en annen hendelse på Vestbredden natt til onsdag ble to palestinere skutt og drept av israelske soldater da de forsøkte å kaste en bombe mot en gruppe jødiske pilegrimer som skulle be ved helligdommen Josefs grav.

Flere personer ble skutt av en palestinsk terrorist ved et veikryss utenfor Ariel, nord for Jerusalem, søndag 17. mars.
Flere personer ble skutt av en palestinsk terrorist ved et veikryss utenfor Ariel, nord for Jerusalem, søndag 17. mars.
Forrige artikkelMilitære eksperter avviser FNs påstander om krigsforbrytelser
Neste artikkelPalestinerne har gått MER fram i lykke enn nordmenn og israelere de siste ti årene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.