Terror-rakett fra Gaza ødela israelsk bolighus nord for Tel Aviv

Syv israelere ble skadet i et rakettangrep fra Gaza-stripen tidlig mandag morgen.

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

– Denne utviklingen gjør det mulig med en større militær konflikt kort tid før det israelske valget, skriver den israelske storavisen Yedioth Aharonoth. Aldri tidligere har en rakett fra Gaza-stripen nådd lenger nordover i Israel. Rakett-typen som ble brukt skal ha en rekkevidde på 120 kilometer, ifølge Times of Israel.

Raketten slo gjennom taket på et bolighus i Mishmeret og eksploderte på gulvet. Bilder fra stedet viser et hus som tilsynelatende er totalskadet. Fire hunder ble drept i eksplosjonen, syv personer ble skadet, inkludert to småbarn.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som er i Washington D.C. for å treffe president Donald Trump og tale på AIPAC-konferansen (hvor også MIFF deltar), har varslet at han kommer til å returnere til Israel etter å ha møtt presidenten mandag.

Bolighuset ble totalskadet i rakettangrepet.
Bolighuset ble totalskadet i rakettangrepet. Bare flaks gjorde at ingen menneskeliv gikk tapt i angrepet.
Forrige artikkel– Vi må få folk til å gå fra å bry seg til å gjøre noe
Neste artikkelMike Pence, Nikki Haley og Benny Gantz taler på AIPAC
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.