Ber alle israelere om å straks forlate Sri Lanka

Ber også alle israelere som har planlagt tur til landet om å avlyse reisen.

Politiet i Sri Lanka holder vakt. Bildet er fra en annen anledning. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia Commons)
Politiet i Sri Lanka holder vakt. Bildet er fra en annen anledning. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia Commons)

Israelske myndigheter har sendt ut en advarsel om å reise til Sri Lanka. Årsaken er at det skal være «høy og konkret» trussel om nye terrorangrep, få dager etter at selvmordsbombere drepte over 350 mennesker i og rundt hovedstaden Colombo. Myndighetene ber også om at alle israelere som befinner seg på Sri Lanka forlater landet, skriver nettavisen Times of Israel.

Sri Lanka har nylig lagt ned forbud mot bruk av droner og ubemannede fly. Det er fordi de frykter at droner skal bli brukt til å frakte eksplosiver.

Først påskedag ble kirker og hoteller på Sri Lanka angrepet av sju selvmordsbombere. Minst 359 personer ble drept og over 500 skadet.

Ifølge Sri Lanka skal selvmordsbomberne ha vært velutdannet og kommet fra velstående familier. Professor Efraim Karsh har tidligere skrevet om at det ikke er de fattige og undertrykte som gjennomfører terrorhandlinger.

58 mistenkte er pågrepet på Sri Lanka etter søndagens terrorangrep.

Forrige artikkelSveits bruker millioner på juridisk krigføring mot Israel
Neste artikkelKan ha funnet en kur for edderkoppskrekk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.