Over 200 raketter avfyrt mot Israel

I byen Ashkelon ble et bolighus truffet av en rakett.

Slik så det ut på innsiden av et bolighus i Ashkelon som ble truffet av en rakett lørdag morgen. (Foto: Det israelske politiet)
Slik så det ut på innsiden av et bolighus i Ashkelon som ble truffet av en rakett lørdag 4. mai. (Foto: Det israelske politiet)

Siden lørdag morgen har terrorister på Gazastripen avfyrt over 200 raketter mot byer og tettsteder i det sørlige Israel. Rakettalarmen begynte å ule tidlig på morgenen i byer som Ashkelon, Ashdod, Sderot og andre områder nær Gaza. Flere hundretusen måtte løpe i bomberom, skriver Times of Israel.

Rakettforsvaret Iron Dome skal ha klart å skyte ned mange av rakettene, men ikke alle. Det er meldt om at flere bolighus skal være truffet og flere personer skal være skadet. I Ashkelon ble en eldre kvinne alvorlig skadet da hun ble truffet i hodet og kroppen av splinter fra en av rakettene.

Israel har svart på angrepet med å bombe flere Hamas-mål på Gaza. Den israelske forsvarsledelsen er nå samlet for å diskutere situasjonen. Der er også statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu. Situasjonen har vært anspent de siste dagene. Fredag ble to soldater skutt ved grensen.

Det israelske politiet undersøker restene av en rakett. (Foto: Det israelske politiet)
Forrige artikkelTo soldater skutt ved Gaza-grensen
Neste artikkelIsraelsk mann drept i nye rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.