To israelere drept i nye rakettangrep

Totalt er tre sivile israelere drept siden rakettangrepene startet lørdag morgen.

Redningsmannskaper ved fabrikken som ble truffet av en rakett. En av de skadde døde på sykehuset. (Foto: MDA)
Redningsmannskaper ved fabrikken som ble truffet av en rakett. En av de skadde døde på sykehuset. (Foto: MDA)

Søndag ettermiddag ble to israelske menn drept da de ble truffet av raketter fra Gazastripen. En 22 år gammel mann døde av skadene han pådro seg da fabrikken han jobbet på i Ashkelon ble truffet. Flere andre på fabrikken ble skadet i angrepet. Tilstanden er fortsatt alvorlig for en av dem. I tillegg ble en 60 år gammel mann kritisk skadet da bilen hans ble truffet nær Gaza-grensen. Han omkom senere på sykehuset, skriver Times of Israel.

Dermed har tre israelere mistet livet det siste døgnet. Tidlig søndag morgen ble en 58 år gammel firebarnsfar drept da en rakett traff huset hans. Flere personer er i tillegg til dette alvorlig skadet. Lørdag ble en eldre kvinne alvorlig skadet da en rakett eksploderte i nærheten av henne.

Siden lørdag morgen er det avfyrt nærmere 500 raketter mot Israel. De fleste rakettene er skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, men ikke alle. Flere raketter har truffet bolighus, barnehage, skole og andre bygninger.

Forrige artikkelRakett traff fabrikk i Ashkelon – flere skadet
Neste artikkelTerror-rakettene fra Gaza krevde sitt fjerde israelske offer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.